Awake Again ylitti kaikki odotukset debyyttialbumillaan – Arviossa ”No Matter How The World Turns”

Kirjoittanut Ilona Pakarinen - 18.3.2022

Turkulaisen Awake Againin ympärillä on ollut jo tovin hyvää pöhinää. Wacken band battlen -voittaja on kerennyt urallaan kipuamaan niin yhden Euroopan kovimman festarin lavalle, kuin tekemään kappaleen yhdessä Moldovalaisen Infected Rain -yhtyeen keulakuvan, Lena Scissorhandsin kanssa. En ole varmastikaan ainoa, joka on odottanut miltä yhtyeen odotettu debyyttialbumi ”Now Matter How The World Turns” kuulostaa.

Albumin aloittaa dynaaminen ”Enmity”. Kappale on sopivan aggressiivinen ja tarttuva. Tämä enteilee hyvää. ”Into Two” on aloituskappaleen lailla mukaansatempaava, ja se tuo esiin hyvin vokalisti Matti Östermanin persoonallisen äänenvärin. ”Look Around” tarjoilee suuren maailman meininkiä mahtipontisella ja tarttuvalla kertosäkeellä. Musiikin tekemisen riemu ja hyvät vibat ovat läsnä koko kappaleen ajan. Kasper Hellströmin kosketinsoittimet tuovat sopivan raikasta otetta kappaleeseen, ja eräänlainen heleys mahtipontisen maailman menon keskellä puhuttelee.

Kaupallinen yhteistyö

Battle Beastista Ulveriin ja VOLASTA Nightwishiin: Ilosaarirock tarjoaa paljon herkkua raskaamman musiikin ystäville →

Rise” on kuin kasarikonsolipelin hahmo, joka kiirehtii maaliin onnistuneesti värikkäiden vaiheiden siivittämänä. Kertosäe on ryhdikäs, eikä kappaleen tahdissa voi kuin nauttia. ”Busy Doing Nothing” yhdessä Lena Scissorhandsin kanssa julkaistiin viime kesänä, ja on soinut siitä asti omissa henkilökohtaisissa äänentoistolaitteissani. Metalcoremainen aggressio yhdistettynä leikkisyyteen, saa tarttumaan kappaleeseen yhä uudelleen, eikä mennyt talvi ole himmentänyt kappaleen nerokkuutta tänäkään päivänä.

Happy Place” on rento kappale, joka saa hyvälle tuulelle, silloinkin kuin paska osuu tuulettimeen. Juuri ennen ryhdikästä kertosäettä on kuultavissa uniikkia, ja tarkoituksenmukaista epävireisyyttä, joka lisää mielenkiintoa Kasper Hellströmin ja Ville Loukolan musisointia kohtaan. Ärhäkän uhkaava ”White Rage” tipahtaa laariin esitellen albumin raskaampaa puolta erinomaisella toteutuksella. ”Fall” kuvaa jopa satumaista maisemaa haavoittuvaisen herkällä otteella. Kappaleen kosketinsoitinosuudet koskettavat biisin kasvaessa kohti Petteri Hornin voimaannuttavia rumpukomppeja. Tämä saa kaikessa koskettavuudessaan ihon kananlihalle. ”Martyr” on kovaa pyöritystä alusta loppuun asti, kertoen tarinaa valheiden tahrimasta ihmiskohtalosta. Albumin päättää dynaamisen kovaa linjaa jatkava ”Spark”.

Awake Againin debyyttialbumi lunasti kaikki ennakko-odotukset, ja on vielä niin paljon enemmän. ”No Matter How The World Turns” on uniikki, raikas ja sopivassa suhteessa viihdyttävä kokonaisuus. Tämä turkulainen vaihtoehtometalliyhtye on ottanut oman paikkansa metallimaailmassa; ja tulee varmasti kasvamaan debyyttialbumin myötä uusiin mittakaavoihin, kohti suurempia lavoja, vangiten yhä useamman metallinystävän sydämen.

Kappalelista:

  1. Enmity
  2. Into Two
  3. Look Around
  4. Rise
  5. Busy Doing Nothing (Feat. Lena Scissorhands)
  6. Happy Place
  7. White Rage
  8. Fall
  9. Martyr
  10. Spark