Axel Rudi Pell – Circle Of The Oath

Kirjoittanut Juha Attola - 22.3.2012

Saksa ei ole paska maa, ainakaan melodisen hard rockin ja heavyn suhteen. Sieltä on tullut aikojen saatossa useampiakin kovan luokan yhtyeitä ja varsinkin kitaristeja. Yksi näistä on Axel Rudi Pell, jolta tulee nyt neljästoista studio albumi, ”Circle Of The Oath”. Kun tähän lisätään vielä live-, kokoelma- ja cover-albumit, on miehellä jo aikamoinen saldo albumeissa. Eikä sovi myöskään unohtaa muutamaa Steeler-yhtyeen kanssa tehtyä albumia.

Levy käynnistyy ”The Guillotine Suite” -nimisellä introlla, jonka jälkeen lähtee ensimmäinen varsinainen kappale ”Ghost In The Black”. Tämä onkin niin takuuvarmaa tavaraa kuin odottaa sopiikin; kitara soi edelleen mallikkaasti ja Johnny Gioelin laulu on erittäin mukavaa kuunneltavaa. Tämä nykyinen kokoonpano on soittanut yhdessä vuodesta 1998, ja onkin hioutunut erinomaiseksi. Mitään varsinaisesti uutta ei ARP esittele tälläkään kiekolla, mutta hoitaa edelleen tuon oman hommansa erittäin mallikkaasti. Melodista heavy metallia hienoimmillaan.

ARP on myös tunnettu balladeistaan, ja onhan yhtye julkaissut jo pelkästään balladi-kokoelmiakin neljä kappaletta. Tältäkin levyltä löytyy jälleen erinomainen balladi ”Lived Our Lives Before”, joka on taas kerran erinomainen näyttö siitä kuinka balladeja tehdään. Mahtipontisuutta ja melodioita riittää, mutta kuitenkin niin, ettei mennä aivan liian siirappiselle osastolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Siirappisuudesta puheenollen, levyltä löytyy myös kappale ”Before I Die”, jonka kertosäe menee tyyliin ”I was born to love you, I don’t wanna cry. I just wanna hold you in my arms, before I die”. Kuulostaa ensi alkuun järkyttävän paljon Bon Jovin tyyliseltä pepsodent rockilta, mutta yhtye hoitelee tuonkin kappaleen niin mallikkaasti, ettei kuulijalla tule kertaakaan sokerihumalaa. No ehkä pieni, mutta kuitenkin hieno kappale. ARP on tehnyt jälleen omansa kuuloisen levyn, joka ei edelleenkään petä fanejaan. Levyllä on pituutta n. tunnin verran ja tämän sen parissa tuo tunti vierähtää erittäin nopeasti ja viihdyttävästi. Suosittelen ehdottomasti katsastamaan kappaleet: ”Ghost In The Black”, ”Before I Die” ja varsinkin lähes kymmenminuuttisen nimikkoraidan ”Circle Of The Oath”, joka on todella hieno teos.

8/10

Kappalelista:

1.The Guillotine Suite (Intro)
2.Ghost In The Black
3.Run With The Wind
4.Before I Die
5.Circle Of The Oath
6.Fortunes Of War
7.Bridges To Nowhere
8.Lived Our Lives Before
9.Hold On To Your Dreams
10.World Of Confusion (The Masquerade Ball pt. II)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

http://www.axel-rudi-pell.de/index1.html

Kirjoittanut: Juha Attola

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat