Axl Rose puolustaa oikeuttaan poliittisiin kannanottoihin sosiaalisessa mediassa

Kirjoittanut Vilma Peltokangas - 6.7.2020

Guns N’ Roses -yhtyeestä tunnetun Axl Rosen tiedetään olevan suorapuheinen ja kärkäs kommentoija, joka on viime aikoina kritisoinut sosiaalisessa mediassa muun muassa Donald Trumpia, koronapandemian hoitoa sekä mellakoita. Osa Rosen kommenteista on herättänyt kritiikkiä, ja ihmiset ovat kehottaneet häntä ”keskittymään musiikkiin” ja pysymään erossa politiikasta. Nyt Rose muistuttaa ihmisiä TwitLonger-palvelussa (mahdollistaa yli 280 merkkiä pitkät viestit) siitä, että hänellä on täysin yhtäläinen oikeus mielipiteeseen kuin kenellä tahansa muulla. Rosen julkaisu suomennettuna:

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Ei ole salaisuus, että halveksin nykyistä hallintoamme ja sitä, mitä minä pidän uhkana demokratiallemme. En ole kovin aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja vaikka arvostankin kaikkia, jotka ovat kiinnostuneita julkaisuistani, minua ei oikeastaan kiinnosta, miten paljon minulla on seuraajia, tai paljonko esimerkiksi twiittauksiani jaetaan, sillä poliittisiin tai yhteiskunnallisiin ongelmiin liittyvissä kommenteissa ei ole kyse minusta vaan ongelmista.

Yleisesti ottaen kaikki kommentit, jotka liittyvät ajankohtaisiin tapahtumiin, politiikkaan tai yhteiskuntaan kumpuavat yleensä tyrmistyksestä sekä vastuusta ja velvollisuudesta sanoa jotain, koska jos olen hiljaa, tunnen olevani osasyyllinen. En siis yritä hakea huomiota tai mainostaa itseäni. Olen ihan tavallinen kansalainen, jolla on muiden kaltaistensa tavoin omia mielipiteitä, ja joka uskoo sydämessään haluavansa vain parasta – ei ainoastaan omalle maalleen vaan myös ihmiskunnalle, luonnolle ja ympäristölle.

Joten jos minusta tuntuu, että joku esimerkiksi nykyisessä hallinnossa, mediassa, viihteessä tai muuten julkisesti sanoo tai tekee jotain, joka mielestäni tukee tai vahvistaa hallinnon vastuuttomuutta tai muita ongelmia, jotka liittyvät valtionjohtoon tai poliisiviranomaisiin, saatan tuoda esiin mielipiteeni, joka voi jonkun mielestä olla vahva tai kenties säädytön tai epäkypsä. Sitä sattuu.”

Alkuperäinen julkaisu: