Bad Rain etsii vielä ilmaisuaan – arviossa esikois-EP ”Room To Breathe”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 4.11.2023

Bad Rain on verrattain tuore yhtye. Näin voi ainakin päätellä saksalaisyhtyeen Facebook-sivulta jossa yhtye mainostaa ensimmäisiä keikkojaan sekä esikois-EP:tä. Erityisen Bad Rainin EP:stä tekee se, ettei sitä julkaista suoratoistopalveluissa laisinkaan, vaan ainoat vaihtoehdot ovat joko ostaa fyysinen CD tai digitaalinen albumi Bad Rainin bandcamp-sivustolta.

Ihailtavaa toimintaa, vaikka samalla toki uhkarohkeaa saavutettavuuden kannalta. Ehkä Bad Rain kuitenkin luottaa siihen, että oma työ kantaa hedelmää ja yhtyeen nimi alkaa kiriä kuulevien korvien keskuudessa. No, ainakin nelihenkinen Bad Rain luottaa ulosannissaan kitaravetoisuuteen ja brittiläisen vokalisti Dan Byrnen ilmavaan ja kantavaan ääneen. Byrnen ääni on omimmillaan juuri melodisessa, hard rockin kulmaisessa rockissa jota Bad Rain takoo.

Viisiraitainen ”Room To Breathe” on tiivis paketti, jonka kappaleita leimaa melankolisuus ja väkevyys. Useilla kappaleilla päästään nauttimaan myös kitarasooloista, jotka ovat joko kitaristi Dani Davis tai vierailevan kitaristin, Michael Wagnerin käsialaa kappaleesta riippuen. Hard rockin väkevyydestä ja särmikkyydestä huolimatta kokonaisuus kuitenkin puuroutuu eivätkä kappaleet pääse oikeuksiinsa. Kuunnellessa tulee myös olo, ettei Bad Rain täysin tarkkaan tiedä mitä haluaa. Hieman yllätyksellisesti on myös todettava se, että kappaleista puuttuu tarttuvuus, joka takaisi sen että ne jäävät mieleen. Jahka Bad Rain tästä vielä kypsyy, on luvassa taatusti kunnollista hard rockia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kappalelista:

Yhtyeen Bandcamp-sivustolle pääset tästä: https://badrainmusic.bandcamp.com/album/room-to-breathe-ep

Yhtyeen Facebook-sivulle pääset tästä: https://www.facebook.com/BadRainMusic

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat