Band Bang Romeon ”A Heartbreaker’s Guide To The Galaxy” on pop rockin, popin ja soulin hybridi

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 18.6.2020

Doncasterista kotoisin oleva Bang Bang Romeo julkaisi debyyttialbuminsa viime marraskuussa. ”A Heartbreaker’s Guide To The Galaxy” sisältää peräti 15 kappaletta, jolta on etukäteen julkaistu singlejulkaisujen muodossa esimerkiksi ”Shame On You” ja ”Bag Of Bones”. Kyseiset kappaleet edustavatkin pitkäsoiton terävintä kärkeä. Näillä kappaleilla vokalisti Anastasia Maria Walkerin ääni pääsee oikeuksiinsa, ja etenkin ”Shame On You” jää kummittelemaan mieleen hyväksi toviksi.

Jo albumin ensisävelmistä saakka tulee selväksi, ettei Bang Bang Romeo ole mikään tavanomainen pop- tai pop rock -yhtye. Ensinnäkin, albumin sisältö on kirjava, ja kaikkea muuta kuin mitä nykyinen main stream pop tai pop rock edustavat. Pitkälti kiitos tästä kuuluu Walkerin upealla, tummalle ja syvälle äänelle, jossa on vahva soulin kaiku. Walkerin ääni kun taittuu niin pirteän soundin omaavaan ”Cemetaryyn”, tumman puhuvaan ”Bag Of Bonesiin” josta löytyy vahvaa tulkintaa, kuin myös ”Adore Me” -kappaleen kaltaiseen hauraaseen tulkintaan. Tähän kun lisätään vielä kitaristi Ross Cameronin taidokkuus ja rumpali Richard Gartlandin kyvykkyys, on lopputuloksena puhutteleva esikoispitkäsoitto.

”A Heartbreaker’s Guide To The Galaxy” -albumille mahtuu monenlaisia kappaleita, mutta ne nivotaan osaksi yhtä kokonaisuutta kansilehden sivuilla. Kansivihkoa selaamalla selviää, että jokainen kappale edustaa yhtä planeettaa galaksissa: ”Shame On You” on synkkä planeetta ukkostavan myrskyn keskellä, ”Chemical” on autioitunut ja hylätty, ”Invitation” on karu, kolmen jättiläiskäden varjostama planeetta ja ”Runaway” vastaavasti pilvilinnamainen, hattaramaa. Toisinaan planeettojen kuvaukset onnistuvat vangitsemaan hyvin kappaleen äänimaiseman, mutta toisinaan kuvat ovat löyhiä referenssejä.

Bang Bang Romeo on mielenkiintoinen tapaus, sillä kuten nykyisin musiikkimaailmassa on tapana saada lokeroida yhtyeitä määritteiden alle, lukeutuu brittiyhtye niihin, jotka eivät istu minkään genren raameihin. Yhtyeen soundista on löydettävissä niin pop rockin, popin kuin soulin piirteitä, mutta mitä näistä yhtye puhtaimmin edustaa? Ei mitään. Bang Bang Romeo edustaa suvereenisti persoonallista itseään. Yhtyeen debyyttialbumi on ehkä aavistuksen liian pitkä, mutta se antaa ainakin kattavan kuvan siitä, mistä Bang Bang Romeossa on kyse.

”A Heartbreaker’s Guide To The Galaxy” on uutta ja mielenkiintoista usean genren saralla. Walkerilla on mahtava ääni, joka onnistuu kaappaamaan kuuntelijan mielenkiinnon vaivatta. Yhtye on onnistunut luomaan debyyttialbumistaan vivahteikkaan, josta riittää kuunneltavaa pidemmäksi aikaa. On sanomattakin selvää, että tästä yhtyeestä tullaan vielä kuulemaan tulevaisuudessa, ja toivon, että se tapahtuu entistä parempien julkaisujen takia.

7/10

Kappalelista:

 1. Intro
 2. Cemetery
 3. Shame On You
 4. Bag Of Bones
 5. Chemical
 6. Adore Me
 7. You & I
 8. Invitation
 9. You Scared The Love Out Of Me
 10. Runaway
 11. Over My Dead Body
 12. Natural Born Astronaut
 13. Love Yourself (Feat. Example)
 14. Outro
 15. Beautiful World (Bonus Track)

Bang Bang Romeo Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen