Bandcamp luopuu vuorokaudeksi omasta osuudestaan artistien myynnistä tukeakseen koronaviruksen takia tulonsa menettäneitä muusikoita

Muusikoiden suosima Bandcamp-alusta on päättänyt tukea sivustollaan olevia artisteja aikana, jolloin koronaviruksen takia peruutetut kiertueet ovat iskeneet ihmisten elantoon. Sivusto on ilmoittanut, että se aikoo luopua omasta myyntiosuudestaan artistien musiikista vuorokauden ajaksi.

Maaliskuun 20. päivä käynnistyy siis 24 tunnin aikajakso, jolloin artistit saavat täyden hinnan heiltä ostetuista kappaleista, levyistä ja muista tuotteista, joita heillä on myynnissä, eikä Bandcamp vedä omaa osuuttaan välistä. Taustalla kerrotaan olevan halu saattaa ”suuressa tarpeessa oleva raha suoraan artistien taskuun”. Ajanjakso alkaa kello 0.00 Yhdysvaltojen aikaan (Pacific Standard Time), ja Suomen aikaan kello 09.00

”COVID-19-pandemia on täysillä käynnissä, ja artistit ovat joutuneet kärsimään siitä erityisen paljon peruttujen konserttien ja kiertueiden takia”, Bandcampin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Ethan Diamond kommentoi sivuston päätöstä. ”Monille artisteille yksikin päivä tehostunutta myyntiä voi tehdä eron sen välille, pystyyko maksamaan vuokransa vai ei”, hän jatkaa.

Mikäli siis haluat tukea suosikkibändejäsi, käy katsomassa, onko heidän musiikkiaan tai muita tuotteitaan myynnissä Bandcampissa, ja harkitse käyttäväsi rahaa perjantaina 20. maaliskuuta.

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: