”Bändimme on ylpeä osa kiukkuremmiä”: Pahan Ikoninilta riipaiseva Bodom-tribuutti ”Hate Crew Deathrollin” muodossa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 29.12.2021

Helsinkiläinen death/thrash metal -bändi Pahan Ikoni kohottaa maljan ja kunnioittaa mahdollisesti kansainvälisesti menestyneimmän suomalaisen kitaristin Alexi Laihon muistoa julkaisemalla cover-videon Children Of Bodomin kappaleesta ”Hate Crew Deathroll”.

Children Of Bodomin lisäksi Bodom After Midnightin laulaja-kitaristina toimineen Laihon kuolemasta tulee kuluneeksi tänään tasan vuosi.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Alexi Laihon kuolema riipaisi syvältä. Vaikka en tuntenut häntä henkilökohtaisesti, tuntui, että tosi läheinen henkilö on poistunut”, yhtyeen basisti ja musiikkivideon ohjannut Petri Sara sanoo.

Bändin laulajan Jan Juvosen mukaan Children Of Bodom on osoittanut viikatteellaan suunnan, jota Pahan Ikonin kaikki jäsenet ovat seuranneet melodisen death metallin pariin.

”1990-luvun lopussa ei ollut mitään muuta vastaavaa. Children Of Bodom on vaikuttanut musiikkimaun lisäksi meidän jokaisen taiteelliseen suuntautumiseen, kasvuun ja kehitykseen.”

– Jan Jurvonen

Pahan Ikonin toinen kitaristi Janne Vähäaho sanoo, että moneen kertaan maailman parhaaksi kitaristiksi palkittu Laiho on ollut niin monille suomalaisille esikuva ja syy tarttua soittimeen. Myös hänelle itselleen ja yhtyeen toiselle kitaristille Carlos Laisaarelle.

”Alexi Laiho näytti, minkälaisiin sfääreihin kitaransoitto on mahdollista viedä. Kuinka nopeasti, tarkasti ja melodisesti ihminen voikaan soittaa.”

– Janne Vähäaho

Cover-kappaleen valintana ”Hate Crew Deathroll” oli Pahan Ikonille mitä luontevin ja päätös syntyi nopealla yksimielisyydellä. Tulkinta on toteutettu alkuperäisversiota kunnioittaen, mutta Pahan Ikonin omalla suoraviivaisella täyden menon tyylillä.

Valinnan puolesta puhuu sekin, että ”Hate Crew Deathroll” kuvastaa paitsi Wild Childin omaa asennetta, myös hänen elämäntyönsä fanikuntaa – Ympäri maailman.

”Sonnikuorossa oli mukana ihmisiä kuudesta eri maasta. Oli hienoa nähdä, millaisella tunteella he olivat äänityksissä mukana. Bodom-fanit on yhtä kuin Hate Crew. Jokainen, joka on joskus nähnyt Bodomit livenä tietää kappaleen Hate Crew Deathroll. Myös meidän bändimme on ylpeä osa tuota kiukkuremmiä.”

– Pahan Ikoni

Facebook: www.facebook.com/pahanikoni
Instagram: www.instagram.com/pahanikoni
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2N4vgOkgvEX3zSXT8OkkuP