Krisiun

Bangladesh perui Krisiunin ja NervoChaosin keikan – pitivät bändejä liian saatanallisina

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 10.5.2017
Krisiun

Kaksi brasilialaista metalliyhtyettä, Krisiun ja NervoChaos saapuivat Bangladeshiin soittaakseen yhdessä Dhakassa 9.5. Viranomaiset kuitenkin pidättivät porukan lentokentällä kertomatta aluksi edes syytä tapahtumalle. Myöhemmin bändeille selvisi, että heidän ei sallittu esiintyä johtuen uskonnollisista syistä – bändien katsottiin olevan satanistisia ja loukkaavan paikallisia uskonnollisia lakeja.

Oltuaan 10 tuntia putkassa Brasilian suurlähetystö sai kaikki vapaaksi. Kuitenkin bändien keikat myös Mongoliassa, Kiinassa, Vietnamissa ja Malesiassa on peruttu arvatenkin samoista syistä.

”Emme vastusta mitään poliittisia tai uskonnollisia näkemyksiä, eikä meillä ole mitään ennakkoluuloja keitään kohtaan. Siitä ei tässä ole kyse. Tulimme Bangladeshiin pitääksemme konsertin, mutta viranomaiset päättivät peruuttaa sen. Se ei ole promoottorin vika, vaan heidän. Fanit täällä ovat mahtavia ja konsertti oli loppuunmyyty. Olemme syvästi kiitollisia faneillemme kaikesta tuesta. Palaamme vielä joku päivä!”, kuuluu Krisiunin tiedote Facebookissa.

Paikalliset fanit kuvasivat alla olevan videon osoittaakseen tukensa: