Bar Loose laittaa ovensa kiinni kevääseen asti – taustalla uudet kokoontumisrajoitukset

Kirjoittanut Joonas Arppe - 25.11.2020

Helsingin ydinkeskustassa maineikkaana keikkapaikkana tunnettu Annankadulla sijaitseva Bar Loose lopettaa toistaiseksi kaiken toimintansa. Maanantaina voimaan astuneiden kokoontumisrajoitusten myötä suurin osa 23.11.-13.12. buukatuista tapahtumista on peruttu tai peruuntumassa, ja silmukka tapahtuma-alan toimijoiden kaulassa kiristyy entisestään. Muusikoiden liitto kritisoi lauantaina kannanotossaan päätöstä rajoittaa koronaviruksesta pahasti kärsivän kulttuurialan toimintaa ilman näyttöä alan toimijoiden osallisuudesta koronaviruksen leviämiseen. Bar Loosesta ilmoitetaan liiketoiminnan muuttuvan kokoontumisrajoitusten myötä tappiolliseksi, ja painotetaan, ettei kannattavan ohjelmiston buukkaus ja toteutus tapahdu hetkessä. Viestissään ”Lörö” kiittää asiakkaitaan ja keikkapalkoistaan poikkeusoloissa joustaneita artisteja:

”Bar Loose on toistaiseksi suljettu. Avaamme toivottavasti taas kevään tullen, jahka tautitilanne helpottaa ja rajoitukset sitä myöten. Maanantaina voimaan tulleiden rajoitusten myötä liiketoimintamme muuttuisi auttamattoman tappiolliseksi, eikä tulevaisuuteen voi luottaa. Kannattava ohjelmiston buukkaus ja toteutus kun ei tapahdu hetkessä.

Lämmin kiitos teille kaikille, jotka kävitte ja tuitte meitä viime kuukausien ajan. Suurkiitos myös artisteille, jotka ovat olleet valmiita joustamaan korvauksistaan ja pitäneet keikkatoiminnan poikkeusoloissa mahdollisena. Rakkaudesta musiikkiin, respect!!!!

Miksi tapahtuma- ja kulttuurialaa rusikoidaan aina ensimmäisenä ja tuetaan lopulta vähiten? Yhtään merkittävää tautirypästä ei ole kulttuuritapahtumista tiettävästi aiheutunut sitten surullisenkuuluisan naistenpäivän juhlakonsertin, jolloin koronatietous oli pientä ja varautuminen täten riittämätöntä. Oppia ikä kaikki, eikö? Olisiko aika päästää irti jo tästä traumasta ja luottaa siihen, että ne itse annetut turvaohjeistukset ovat riittävät? Datan mukaan ovat ja toki aina voi vielä petrata.”

Bar Loosen viestin voit kokonaisuudessaan lukea tästä.

Luetuimmat

Uusimmat