Barbe-Q-Barbies – Driven

Kirjoittanut Jarmo Hänninen - 25.9.2015

Pari kitaraa, basso, rummut ja laulaja – saadaanko tästä konseptista enää mitään toimivaa nykypäivänä? Etenkin kun toimitaan perus rock-genren äärellä, sen alkulähteillä. Kun vaan vedettiin keikka räkäisen viskibaarin narisevalla lavalla, eikä palkaksi odotettu kuin juomat talon piikkiin. Kuvaannollisesti tietenkin. Barbe-Q-Barbies yrittää tätä nyt kolmannen kerran ”Driven” –pitkäsoitollaan ja eivät kaksi edellistä levyä ”Breaking All the Rules” (2013) ja ”All Over You” (2010) olleet todellakaan mitään hutilyöntejä ja nyt olisi pakko iskeä (pesäpallo-termistöä edelleen käyttäen) kunnari.

”Driven” on sitä itseään, levyllä esiintyy nyt kokenut ja peloton viisikko. Vokalisti Niki Rockin ääni on vihdoin saatu taltioitua niin kuin pitääkin: siinä on nyt se tarvittava ripaus rokkia, räkää ja rosoisuutta mitä levytuotanto on kaivannut. Myös Niinan (Klemetti) rummuissa on enemmän pontta. Kaisan (Karjalainen) ja Ekkiksen (Eveliina Laine) kitarat kuulostavat enemmän ja enemmän vivahteikkaammilta ja eikä Mintun (Muranen) bassokaan kuulosta yhtään hullummalta.

Tätä Barbe-Q-Barbies on toki ollut alusta saakka, mutta vasta nyt kolmannella yrittämällä yhtye kuulostaa levyllä siltä miltä pitääkin. Yhdentoista kappaleen verran todella raikasta, raivoisaa, rehtiä ja etenkin seksikästä rokkia nais-viisikolta. ”Driven”-albumi ei tietenkään ole alusta loppuun pelkkää biletystä, joten herkempää ja hitaampaakin virttä löytyy, mutta sitä bändin omaa touchia ei koskaan kadoteta. Mistään täysverisistä balladeista ei kuitenkaan, onneksi, ole kyse.

Edellisiin albumeihin verrattuna “Driven” on siis paljon rosoisempi. Staattiset instrumentit ja kylmältä kuulostavat vokaalit ovat ainakin toistaiseksi historiaa ja osoittaa bändin kasvaneen joka suhteessa. Samat naiset ovat toki pääosassa edelleen, mutta musiikin parissa puuhailun tuoma kokemus kuuluu levyllä. Hyvällä tavalla tietenkin.

Barbe-Q-Barbies luo uudelleen palan musiikkihistoriaa – seksiä ja rokkia tihkuva bändi aina sen jäsenistä tuotantoon levyllä ja livenä. On todella mahtavaa nähdä, että tällaista vielä tehdään tässä mittakaavassa ja homma on saatu toimimaan edellisiä levyjä paremmin. Harmi vaan, että se ei tälla haavaa juurikaan myy, koska se ei ole muotia. Homma pitäisi tehdä vieläkin isommin ja viedä yhtye vaikka ulkomaille sillä vaikuttaa pahasti siltä, että naiset eivät koto-Suomessa saa ansaitsemaansa kunniaa.

Poppoo kannattaa ehdottomasti käydä tarkastamassa livenä ja edelleen peräänkuulutan tätä: näin hyvännäköinen ja hyvältä kuulostava yhtye pitäisi olla jo paljon kuuluisampi, sen levymyynti pitäisi olla huipussaan ja sen pitäisi keikkailla jo ympäri maailmaa. Barbe-Q-Barbiesissa on enemmän munaa kuin monissa saman genren parissa puuhastelevissa miesvaltaisissa yhtyeissä.

9-/10


Kappalelista:
1. Babylon
2. Incomplete
3. Driver’s Seat
4. Stone Cold
5. Queen Deadly
6. Sexual Frustration
7. Not For You
8. Fall
9. Under My Skin
10. Wasted
11. Born to R’n’R

BQB facebook
B-Q-B kotisivut

Kirjoittanut: Jarmo Hänninen

Luetuimmat

Uusimmat