Barbe-Q-Barbies @ Hullu Pullo, Vaasa, 13.6.2015

Kirjoittanut Jarmo Hänninen - 15.6.2015

barbe_q_barbies-hullu_pullo-13-06-201522Vaasan Botnia-hallissa järjestettiin 13.kesäkuuta 2015 Nordic Nightmare -nyrkkeilytapahtuma, jonka päätähtenä nähtiin Robert Helenius. Tapahtuman virallisilla jatkoilla kuitenkin nähtiin aivan toisenlainen päätähti kuin hikinen nyrkkeilijä. Aina ilahduttava Barbe-Q-Barbies aloitti kesän 2015 keikkailut Vaasan Hullussa Pullossa nyrkkeilytapahtuman ”virallisilla jatkoilla”.

barbe_q_barbies-hullu_pullo-13-06-201514Keikka alkoi hieman sovittua klo 00:30 soittoaikaa myöhemmin luultavasti siksi, että paikalle saataisiin pikkaisen enemmän porukkaa, sillä sitä oli tuolloin harmittavan vähän. Vaasa alkaa olla Suomessa tästä jo surullisen kuuluisa festareista aina ulkopaikkakuntalaisiin esiintyjiin asti. Noh, kyllä sitä väkeä pikkuhiljaa alkoi paikalle saapua.

Keikan  ensitahdit lyötiin “Crashing Down” -, “One More (and I’ll be Gone)” – ja Whole Lotta You -kappaleiden voimin. Näiden kappaleiden aikana ei pienen lavan äärellä ollut muita kuin allekirjoittanut kameransa kanssa, mutta muutaman rohkaisubissen  jälkeen äijät uskalsivat tulla lähemmäksi.

Illan noin tunnin mittaisen setin aikana kuultiin 16 biisiä. Joku voisi pitää tätä iltaa ihan perus- B-Q-B -vetona, pistokeikkana, joka tehdään vain, koska siitä maksetaan ja jostain pitää aloittaa tämäkin vuosi, mutta vähän nyt se joku on väärässä. Keikan aikana kuultiin nimittäin neljä uutta biisiä tulevalta, myöhemmin kuluvana vuonna julkaistavalta pitkäsoitolta. Kuultiin toki myös kaikki ne hitit ja vedot, joita on totuttu näkemään aikaisemmilla keikoilla ilman ihmeempiä ylläreitä. Luonnollisesti varsinainen setti lopetettiin yhtyeen ehdottomaan hittiin ”STFU” ja encorena tarjottiin ”All Over You”.barbe_q_barbies-hullu_pullo-13-06-201517

Miesvoittoinen yleisö sai joka tapauksessa sitä, mitä oli tullut kuulemaan: aina seksikkään ja tiukan Barbe-Q-Barbiesin rock-energian. Ja totta kai uudet kappaleet nostattivat odotusta tulevaa albumia kohtaan potenssiin kaksi! Barbe-Q-Barbies on itselleni yksi niitä harvoja maatamme kiertäviä kotimaisia yhtyeitä, joita jaksaa käydä katsastamassa yhä uudelleen ja uudelleen kyllästymättä laisinkaan. Lavalta raikaava energia tarttuu eikä haittaa (ainakaan meitä miehiä), että yhtye on 100-prosenttista silmäkarkkia. Loistava keikka erittäin aliarvostetulta porukalta, joka ansaitsisi ehdottomasti suuremman yleisön keikkapaikasta toiseen. Kannattaa käydä katsastamassa, mikäli paikkakunnallesi saapuu.

Settilista:
Crashing Down
One More (And I’ll Be Gone)
Whole Lotta You
Friday
Twisted Little Sister
Aggression
Spell
”Uusi biisi”
Due Time
Babylon (uusi biisi)
Love Machine
Breaking All The Rules
Sexual Frustration
”Uusi biisi”
STFU
All Over You (encore)

B-Q-B Facebookissa
B-Q-B kotisivut

Kirjoittanut: Jarmo Hänninen
Kuvat: Jarmo Hänninen Photography

–ps: uupuvien uusien biisien nimet ja muut korjaukset listaan lisätään, kun ne on tiedossa tarkemmin.