Barbe-Q-Barbies

Barbe-Q-Barbies -vokalisti Nikiltä uusi projekti – Duo Tero Melkon kanssa synnytti ”rakkauden reseptikirjan”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.4.2020
Barbe-Q-Barbies

Rockyhtye Barbe-Q-Barbiesin sähäkkänä keulanaisena tunnetuksi tullut Niki Westerback paljastaa herkän puolen itsestään ”We Were All Young” -ensisinglensä julkaisevan uuden Niki’s Project -kokoonpanon myötä. Duon toinen osapuoli on Nikille harvinaisen tuttu, onhan kyseessä oma mies Tero Melkko, jonka kanssa omaksi huviksi tehdyt demot ovat vaivihkaa kasvaneet upeiksi biiseiksi. Mukana projektissa ovat olleet taustavoimina myös Sound Supreme -studion Janne Saksa sekä muun muassa Tiktakin, Lordin ja Laura Voutilaisen levyille biisejä kynäillyt Tracy Lipp.

”Tämä duo on meidän tarinamme: minä tapasin lentäjän, hän tapasi muusikon. Yhdessä perustimme perheen. Yhdessä aloimme tehdä musiikkia. Tämä on lopputulos”, Niki tiivistää ja jatkaa:

”Vaipanvaihdon, lapsien ruokkimisen, koirien ulkoiluttamisen ja kissojen hellimisen keskellä onnistuimme aina välillä istumaan alas, jammailemaan ja kirjoittamaan demoja. Meidän rakkaustarinamme sekä meidän musiikin tekemisemme on kuin keittokirja, jossa yhdessä sekoitamme ainekset sekä tarinat ja kehittelemme paljon eri tyylisiä ’reseptejä’.

Kaksikon reseptikirjaan on ehtinyt kertyä jo sen verran muistiinpanoja, että Niki’s Project aikoo julkaista parin kuukauden välein uuden biisin ainakin toistaiseksi.

Tänään julkaistu ”We Were All Young” -single syntyi viime kesänä Nikin veljen nelikymppisten inspiroimana. Biisiin on tehty myös Nikin ja Teron tunnelmallisista vanhoista kaitafilmi- ja valokuvamateriaaleista koostettu Juha Hanhisen ohjaama video, jonka voi fiilistellä tästä:

”Laulussa puhutaan siitä, kuinka kaikki ovat olleet joskus nuoria ja kuinka kaikki me vanhenemme, kuinka ollaan oltu nuorina vähän tyhmiä ja ehkä tultu vanhempina viisaimmiksi. On ihmisiä, jotka tuovat iloa sekä ihmisiä, jotka satuttavat. Loppujen lopuksi on kuitenkin tärkeää antaa anteeksi, että pääsee itsekin vapaaksi kaunan kantamisen taakasta – samalla vapauttaen myös sen toisen ihmisen syyllisyydestä.”

www.facebook.com/nikisproject
www.instagram.com/nikisproject
twitter.com/niki_rock