Barbe-Q-Barbiesilta uusi albumi toukokuussa: yhtye suunnistaa kesäkiertueelle

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 3.5.2019

Suomalaisen hard rockin uranuurtaja Barbe-Q-Barbies julkaisee uuden albuminsa ”Borrowed Time” perjantaina 17. toukokuuta. Helsinkiläisyhtyeen järjestyksessään neljäs kokopitkä julkaistaan brittiläisen Dissonance-levymerkin kautta. Janne Saksan tuottaman ja äänittämän albumin ensimmäinen single ”Diz-Funk-tional” musiikkivideoineen on ilmestynyt tänään perjantaina 3. toukokuuta. Levyn julkaisun tiimoilta Barbe-Q-Barbies lähtee kattavalle kiertueelle, joka ulottuu Suomen lisäksi Ranskaan ja Espanjaan. Virallinen levynjulkaisukeikka järjestetään Helsingin On The Rocksissa perjantaina 24. toukokuuta.

AC/DC:n, Queens of the Stone Agen ja Kissin tuotannosta vaikutteita imenyt yhtye kurottaa ”Borrowed Time” -levyllään myös perinteisen hard rockin karsinoiden ulkopuolelle. Luvassa on ennakkoluulotonta melodista rockia, jossa on kuultavissa myös popin ja funkin sävyjä. Barbe-Q-Barbiesin tuore kitaristi Heidi Meri kommentoi levyn äänitysprosessia:

”On ollut upeaa nähdä koko levyntekoprosessi alusta asti ja olla säveltämässä ensimmäistä omaa levyä. Olo on ylpeä ja jopa hämmentynyt lopputuloksesta. Studiotyöskentely Janne Saksan kanssa oli hedelmällistä ja hauskaa. En malta odottaa, että pääsee vetämään näitä ralleja livenä!”

Energisestä liveshow’staan tunnettu Barbe-Q-Barbies on lähes kaksikymmenvuotisella urallaan tahkonnut satoja keikkoja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Yhtye on uransa aikana myös lämmitellyt lavoja muun muassa Skid Row’lle, New York Dollsille, Hardcore Superstarille, W.A.S.P.:ille ja Girlschoolille. Barbe-Q-Barbiesin kesäkiertueen liput ovat myynnissä keikkapaikkojen normaaleissa ennakkolipunmyyntipisteissä. Tarkemmat tiedot keikoista ja lippujen hinnat löytyvät keikkapaikkojen verkkosivuilta.

BARBE-Q-BARBIES: BORROWED TIME TOUR
09.05. PARIISI, La Dame De Canton (FR)
10.05. ARRASATE, Ziorlako Jaiak (ES)
11.05. LLEIDA, Camps Elisis (ES)
12.05. LOGRONO, Stereo (ES)
14.05. ZARAGOZA, La Ley Seca (ES)
15.05. BARCELONA, Rocksound (ES)
16.05. BENIDORM, Rockstar (ES)
17.05. CASTELLON, Red Pier Fest (ES)
18.05. MADRID, Wurlitzer Ballroom (ES)
24.05. HELSINKI, On The Rocks
28.06. SEINÄJOKI, Provinssi
29.06. MANAMANSALO, Gneissirock
19.07. PORVOO, Tirmo Blues
20.07. TAMPERE, Tammerfest / Klubi
26.07. KUOPIO, RockCock
27.07. OULU, Qstock
17.08. HELSINKI, Lekafest
06.09. JYVÄSKYLÄ, Hemingway’s
07.09. IISALMI, Graceville

www.barbeqbarbies.com
www.facebook.com/barbeqbarbies/
www.fullsteam.fi