Barbe-Q-Barbiesin kitaristi jättää yhtyeen: Uuden albumin nauhoitukset alkavat tammikuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 17.12.2017

Helsinkiläisen rockyhtye Barbe-Q-Barbiesin rivistössä on tapahtunut muutoksia. Yhtyeessä kaiken kaikkiaan yli 15 vuoden ajan soittanut kitaristi Kaisa Karjalainen on päättänyt jättää yhtyeen ja hänen tilalleen yhtyeen uudeksi kitaristiksi on valittu 27-vuotias Heidi Meri. Heidillä on pitkä kokemus basson varressa (mm. Damian Cullen Band) ja kitaraan hän tarttui vuosia takaperin. Heidi on ammatiltaan soitinrakentaja ja onkin tunnettu ”huoltonainen” Helsingin muusikkopiireissä. Livebändeissä soiton lisäksi hän keikkailee Bar Bees-nimisessä kahden naisen koveriduossa. Yhtyeen rumpali Niina Klemetti on kommentoinut kitaristin vaihdosta seuraavasti:

”Asiaan ei liity dramatiikkaa. Joskus asiat vaan menee näin. Kaisa jatkaa uusien musahaasteiden parissa ja B-Q-B keskittyy 4.levyn tekemiseen uuden kitaristin kera. Tottakai kaikilla osapuolilla on haikea fiilis päätöksen suhteen. Kaisan taival yhtyeessä on huimat 15 vuotta. Sinä aikana ollaan kasvettu yhteen, tehty 3 hienoa levyä ja ennen kaikkea koettu lukemattomia upeita hetkiä, joita on sanoiksi vaikea pukea. Mutta ystävyys ja muistot säilyy ja Kaisa tulee aina olemaan yksi meistä! Koko bändi toivottaakin kaikkea hyvää ja menestystä Kaisan uusille musiikkiprojekteille. Heidi löytyi kuin tilauksesta ja yhteistyö on ollut inspiroivaa alusta alkaen.”

Barbe-Q-Barbies on aloittanut kirjoittamaan materiaalia tulevaa järjestyksessään neljättä albumiaan varten, jonka nauhoitukset on tarkoitus aloittaa tammikuussa 2018. Yhtye on nauhoittamassa tulevaa albumiaan muun muassa Damn Seagulls ja Pää Kii! -yhtyeistäkin tutun Lauri Elorannan kanssa. Bändi on kommentoinut Laurin kanssa työskentelemistä seuraavasti:

”Laurin kanssa työskentely on vasta alkanut, mutta koemme jo tässä vaiheessa siirtyneemme aivan uuteen aikakauteen bändin kanssa. Tarkoitus on haastaa jo ennalta opittuja kaavoja ja viedä musiikkia rohkeasti uusiin suuntiin. Ensimmäinen sinkku tulevalta levyltä julkaistaan helmikuussa 2018. Keikoille rynnätään vasta keväällä/kesällä. Ensimmäisenä on tähtäimessä pieni kiertue Espanjan suuntaan, mutta toki muutama kotimaankin keikka on suunnitteilla alkukesäksi. Ennen kaikkea keskitymme tulevan levyn äänityksiin ja uudella kokoonpanolla tekemiseen.”

Luetuimmat

Uusimmat