Barcelonalaisella keikkapaikalla kokeiltiin pikakoronatestiä ennen keikkaa, jotta keikat saataisiin mahdollisesti palaamaan

Musiikkimaailman kohdattua mittavat tulonmenetykset niin ruohonjuuritasolla kuin suurten maailmanlaajuisten yhtiöidenkin kohdalla, yrittää moni toimija etsiä keinoja toteuttaa konsertteja turvallisesti ja viruksen leviämistä ehkäisevästi.

Yksi kokeilumuoto on tällä hetkellä käytössä Espanjassa. Barcelonalainen keikkapaikka Apolo Theater suoritti kokeilun, jossa keikkapaikan asiakkaille suoritettiin pikakoronatesti. Testin tarkoituksena on saada seulottua mahdolliset tartunnat keikkapaikan ulkopuolelle, jotta konsertteja voitaisiin mahdollisesti järjestää turvallisesti.

Tutkimukseen osallistui yhteensä tuhat ihmistä, joista puolet päästettiin keikkapaikalle ja puolet lähetettiin kotiin kontrolliryhmäksi. Tutkimuksessa halutaan nähdä, saisiko kukaan toisesta puoliskosta tartunnan keikkapaikalta siitäkin huolimatta, että testit tehtiin etukäteen. Asiakkaiden tuli edelleen käyttää keikkapaikalla kasvomaskeja ja huolehtia hygieniasta, mutta turvavälejä ei vahdittu.

”Minulla on ollut todella ikävä konsertteihin, ja ennen kaikkea kuulla vähän rock and rollia. En tunne itseäni koekaniiniksi, minä koen, että olen liikkeellä hyvän asian puolesta. Kulttuurimaailma ja konserttisalit kärsivät juuri nyt paljon, enkä halua niiden sulkeutuvan kokonaan”, kokeeseen osallistunut 56-vuotias Carolina Rius kertoo Euronewsille.

Testissä oli mukana virologi Boris Revollo. Kokeen toteuttajina ovat Barcelonan Fight AIDS -järjestö yhdessä festivaali Primavera Soundin kanssa.

Osallistujat testataan vielä jälkikäteen huolellisesti, jotta pystytään selvittämään, saiko kukaan heistä tartunnan keikkapaikalla.

Kommentoi julkaisua