Baton Rogue Morgue – Anything You Want

Kotimainen hard rock -jyrä Baton Rogue Morgue juhlii tänä vuonna kymmenenvuotissynttäreitään. Juhlan kunniaksi yhtye on julkaissut uuden ”Anything You Want” -albumin. Tämä esittelee samalla myös bändin uuden kokoonpanon, kun rumpupallille on istahtanut mies nimeltä Emilio Jones ja laulajan paikalta löytyy Voice of Finlandistakin tuttu Antti Haverinen, joka tosin käyttää rokkaavampaa nimeä Andy Haywire.

Albumi alkaa ”Hat Trick” -kappaleella, joka on toiminut nyrkkeilijä Robert Heleniuksen kehäännousukappaleenakin. Kappale on mielestäni aika perinteinen urheilubiisi, josta löytyy tarttuva huudatuskertsi ja aika yksinkertainen sävelkulku. Tämä varmasti toimii urheilutilaisuuksissa, mutta muuten kuunneltuna kappale on kieltämättä aika tylsä. ”Anything” jatkaa hieman kevyemmän rockin parissa. Kappaleessa mennään eteenpäin rennolla otteella, mutta sisältöä ei ikävä kyllä tässäkään kappaleessa ole sen enempää. Väkisinkin tästä tulee sellainen taustamusiikin vaikutelma.

Lingerine”-slovari on selkeää 80-luvun tukkaheavyn juhlaa. Ihan hyvä kappale itsessään, mutta itse olisin toivonut tämäntyyliseen kappaleeseen hieman jykevämpää vokalistin tulkintaa. Muutenkin tuntuu, ettei Haverinen – anteeksi, Haywire – ole oikein sopivin mahdollinen laulaja tähän yhtyeeseen. Kaverilla on kyllä omaperäinen ääni, mutta jotenkin sen käyttö tuntuu olevan hieman hakusessa. Ei hän varsinaisesti huonosti vedä, mutta hieman liian kevyesti, jotta siinä olisi tarvittavaa särmää.

Albumin kuudennesta ”Poison Apples” -kappaleesta eteenpäin kuullaan vielä vanhaa laulajaa Lee Angelia. Kappale on perinteistä hard rock -paahtoa, jossa riittää potkua. ”Open Road” on taas hieman kevyempi pala, mutta kuitenkaan mistään varsinaisesta slovarista ei ole kyse. Kuten jo nimestäkin voi päätellä, on tämä mitä parhainta ajomusiikkia. ”Big Bang” tuo kevyesti mieleen Bon Jovin, kun taas ”Midnight Rose” on jo nimeäänkin myöten hyvin tavanomaista perus- hard rockia.

Baton Rogue Morgue on lähtenyt selkeästi keventämään musiikillista linjaansa, mikä ei ainakaan vielä toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Itse olen ainakin pitänyt aina yhtyeen rokkaavammasta tyylistä. Myös uuden laulajan tulkintaan olisi saatava hieman enemmän munaa, jotta homma kuulostaisi uskottavalta. Jos tässä pitäisi jonkinlainen vertailu tehdä, niin kyllä näiden kappaleiden perusteella Lee Angel vie tuon laulajien kamppailun – ja vielä aika selkeästikin.

6/10

Kappalelista:

1.Hat Trick
2.Anything
3.Living Like Fire
4.Lingerine
5.Alone At Night
6.Poison Apples
7.Open Road
8.Big Bang
9.Midnight Rose
10.Crystal City
11.Senoritas

https://www.facebook.com/batonroguemorgue

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua