Battle Beast, Brymir @ Jalostamo, Hyvinkää, 31.1.2014

Battle Beast 3 2014Tammikuun viimeisenä päivänä Hyvinkään Jalostamoon rantautui kaksi kovan luokan kotimaista metallibändiä. Näistä ensimmäinen oli vuonna 2011 ”Breathe Fire to the Sun” -debyyttialbuminsa julkaissut melodista folk metallia soittava . Illan pääesiintyjä sen sijaan soittaa perinteistä heavy metallia omalla tyylillään luoden uutta toivoa kyseiselle genrelle. Olen ollut katsomassa Battle Beastia aikaisemmin jo neljä kertaa, mutten voinut vastustaa kiusausta lähteä tarkastamaan, onko bändi vielä yhtä kovassa vedossa kuin viime kesänä Tuskan päälavalla.

Brymir 2014Käveltyäni läpi kylmän ja routaisen erämaan löysin vihdoin perille Jalostamoon. Ei mennyt kauan, kun Brymir alkoi jo soittaa. Kappaleita soitettiin niin debyyttialbumilta kuin vielä julkaisemattomaltakin toiselta albumilta. ”Breathe Fire to the Sunilta” kuultiin muun muassa kappaleet ”Withering Past” ja ”Free Man’s Path”, joista jälkimmäisestä on nostettava esille kaikessa eeppisyydessään varsin loistava kitarasoolo. Uudelta levyltä soitettiin esimerkiksi jo digi-singlenä julkaistu ”The Black Hammer”. Muiden uusien kappaleiden nimiä en muista, mutta nekin olivat vakuuttavia. Periaatteessa niiden rakennuspalikat ovat samat kuin ensimmäisellä levyllä, mutta kappaleet tuntuivat jollain tapaa aggressiivisemmilta ja hiotummilta. Tämä keikka sai minut odottamaan uutta levyä mielenkiinnolla.

Battle Beast 4 2014Noin kello yhdentoista aikoihin aloitti keikkansa nimikkoalbuminsa ensimmäisellä kappaleella ”Let It Roar”, joka oli yksi keikan energisimmistä biiseistä ja siksi hyvä aloituskappale, aivan kuten levylläkin. Varsinkin kappaleen kertosäkeistö sielua riipivine rääkymisineen saisi vaikka tuhansia vuosia haudassa levänneeseen muumioon liikettä. Seuraavaksi siirryttiinkin jo ”Steel”-debyyttialbumin tunnelmiin kappaleella ”Cyberspace”, joka myös edustaa bändin parhaimmistoa. Tämän lisäksi kyseiseltä levyltä soitettiin kappaleet ”Show Me How to Die”, ”Armageddon Clan”, ”Iron Hand” ja ”Enter the Metal World”. Kappaleita soitettiin melko tasaisesti molemmilta levyiltä ”Battle Beastin” jäädessä hieman voitolle soittoajassa. Jo mainitun ”Let It Roarin” lisäksi uusimman levyn parhaimmistoa livenä olivat ”Out on the Streets”, ”Into the Heart of Danger”, ”Kingdom”, ”Black Ninja” ja keikan päättänyt ”Out of Control”.

Battle Beast 1 2014Battle Beastin live-esiintyminen on tunnetusti aina ollut todella energistä, eikä tämäkään keikka ollut poikkeus. Energisyys näkyi myös yleisössä, joka tuntui olevan täysillä mukana ainakin lavan edustalla, jossa itse olin. Jäsenten kemiat selvästi toimivat ja bändi silmin nähden nauttii live-esiintymisestä eikä ota itseään liian vakavasti. Pieni keikkapaikkakin toi aivan oman tunnelmansa, jota festivaalilavoilla harvoin on. Aikaisemmin olen ollut katsomassa Battle Beastia vain nimenomaan festareilla, joten senkin takia kiinnosti lähteä katsomaan bändiä pienemmälle keikkapaikalle, vielä kun se on mahdollista. Kyseessähän oli Battle Beastin ensimmäinen oma keikka, joka oli myyty loppuun ennen kyseistä iltaa. Sen myös huomasi, sillä keikkapaikka oli tupaten täynnä jo Brymirin lämmitellessä lauteita.

Battle Beast 2 2014Lyhyesti sanottuna kaikin puolin mainio keikka, ja vaikka kyseessä oli jo viides kerta, kun näen Battle Beastin livenä, niin ei siihen vain tunnu kyllästyvän. Bändillä on takanaan kaksi kovaa albumia ja edessään kirkas tulevaisuus yhtenä Suomen kovimmista metallibändeistä. Näillä eväillä on hyvä jäädä odottelemaan kolmatta albumia, sillä Battle Beast ei ole tuottanut pettymystä kertaakaan levyllä eikä livenä.

Settilista:

 1. Let It Roar
 2. Cyberspace
 3. Out on the Streets
 4. Neuromancer
 5. Raven
 6. Into the Heart of Danger
 7. Show Me How to Die
 8. Golden Age
 9. Kingdom
 10.  Black Ninja
 11.  Armageddon Clan
 12.  Iron Hand
 13.  Enter the Metal World
 14.  Out of Control

Raportti ja kuvat: Jyri Kinnari

Kommentoi julkaisua