Battle Beast tanssitti turkulaisia Logomossa

Kotimainen heavy metal -yhtye Battle Beast nähtiin lauantaina uuden kiertueensa toisella keikalla Turun Logomossa. Keikkajärjestäjät olivat pyytäneet metallikansaa saapumaan ajoissa paikalle, sillä keikka oli loppuunmyyty ja saliin mahdutettiin 1500 päätä. Ennen illan varsinaista pääesiintyjää lavalla nähtiin peräti kolme lämmittelijäbändiä. Eturivipaikat oli täytetty jo siinä vaiheessa, kun illan avasi ensimmäinen lämmittelijäbändi, nahkahevitrio Tyrantti.

Helmikuussa debyyttialbuminsa julkaissut, Suomessa laajaan tietoisuuteen noussut Tyrantti toimitti yleisölle perinteistä nahkaheviä. Yhtyeelle oli varattu reilun puolen tunnin mittainen esitys, joka räjäytettiin käyntiin yhtyeen nimikkokappaleella. Syke ei ehtinyt laskea keikan aikana, sillä kaikki kappaleet olivat nopeatempoisia sekä mukaansatempaavia.

Toisena lavalle saapui kriitikoiden ylistämä Arion. Lyhyt, mutta ytimekäs settilista alkoi voimakkaalla ”No One Stands In My Way” – kappaleella, joka sai yleisön moshaamaan ja taputtamaan. Vaikka aikataulu oli tiukka, ehdittiin settilistaan varaamaan aikaa myös yhdelle balladille, ”You’re My Melodylle”, jonka aikana yleisö sai kerätä happea sekä lepuuttaa käsiään hetken ajan. Yhtyeen esiintymisestä huomasi, kuinka paljon treenitunteja on takana, onhan aivan kulman takana kuusi viikkoa kestävä Euroopan-kiertue. Ikävä kyllä suurin osa yleisöstä ei ollut ehtinyt vielä sisätiloihin, tai se vietti aikaansa salin ulkopuolella.

Muun muassa entisistä Amaranthen sekä In Flamesin  jäsenistä koostuva Cyhra saapui viimeisenä lämmittelijänä lavalle. Vasta 2017 perustettu yhtye on saanut osakseen kiitettävän suosion metallikansan keskuudessa, ja se onkin kiertänyt ympäri maailmaa niittämässä mainettaan. Settilistalla kuultiin yhtyeen kuuluisimmat kappaleet ”Dead To Me”, joka avasi esityksen, ”Heartrage”, sekä päättävänä kappaleena ”Karma”. Aiempi bändikokemus näkyy kyllä Cyhran riveissä, sillä esiintyminen oli ammattitaitoista, mutta se näytti ja kuulosti kuitenkin helpolta ja vaivattomalta. Myös herkästi hieman taka-alalle jäävä rumpali oli otettu huomioon settilistassa, ja hänelle annettiin tilaisuus todistaa käsittämättömät rumputaitonsa soolon muodossa.

Odotteluaika viimeisen lämmittelijäbändin sekä pääesiintyjän välissä oli lyhyt, mutta se tuntui piinallisen pitkältä odottavan yleisön kohdalla. Logomon keikka oli suurin yleisömäärällisesti koskaan Battle Beastille Turussa, ja yleisö selkeästi odotti kuulevansa niin vanhoja levyjä kuin juuri julkaistua ”No More Hollywood Endings” -albumiakin. Keikka potkaistiin käyntiin uuden albumin avauskappaleella ”Unbroken”. Yleisöstä huomasi, etteivät tuoreen julkaisun kappaleet olleet vielä niin tuttuja, levyhän on ollut vasta pari päivää ulkona. Vaikka lyriikat eivät tulleetkaan vielä aivan selkärangasta, nostattivat ne silti tunnelman heti kattoon ja pistivät turkulaisten jalat vipattamaan ja lantiot liikkeelle. Seuraavaksi soitettiin vanhempaa tuotantoa parinkin biisin verran. ”Familiar Hell”  sekä ”Straight To The Heart” ovat varmasti tuttuja kappaleita myös niille, jotka eivät aktiivisesti yhtyettä kuuntelekaan. Helsingin Jäähallilla nähdyt pyrotekniikat oli korvattu Logomossa perinteisillä savukoneilla, mutta se ei tehnyt esityksestä millään tavalla huonompaa – ainakin eturiviläiset säilyttivät kulmakarvansa Turussa.

Keikan puolessa välissä seurasi neljän uuden kappaleen jakso, joka sisälsi muun muassa ”I Wish” –balladin sekä kappaleet ”Raise Your Fists” ja ”The Golden Horde”. Omasta mielestäni tämä oli hieman liian pitkä aika uutta materiaalia yhtäjaksoisesti, sillä yleisö hieman hiipui juuri kappaleiden tuntemattomuudesta johtuen. Visuaalisesti edellä mainittu balladi oli todella riisuttu ja yksinkertainen, mikä sopii kappaleen kauneuteen. Solisti Noora Louhimon ääni pääsi täydellisesti oikeuksiinsa ja sai ansaitsemansa huomion, kun lavalla ei ollut mitään ylimääräistä – vain nainen ja ääni. Koko yleisö pysähtyi vain kuuntelemaan ja tuntui, kuin aika olisi pysähtynyt hetkeksi. Hetki oli niin intensiivisen kaunis ja voimakas.

Uusien kappaleiden jälkeen oli aika palata taas vanhaan, tuttuun materiaaliin. ”Out Of Control”, ”Touch In The Night” sekä ”Bastard Son Of Odin” saivat tuhatpäisen yleisön hereille, pomppimaan ja tanssimaan – tai ainakin jonnekin sille välille. Lavalla nähtiin Janne Björkrothin upea syntikka-rumpuväline, joka toi hienoa yksityiskohtaisuutta sekä hivenen huumoria esiintymiseen. Myöskään aerobista kuntoilua ei unohdeta, ei edes keikkalavalla – kitaristi Joona Björkroth sekä basisti Eero Sipilä nimittäin punnersivat kilpaa lavalla. Aivan keikan lopussa kuultiin jo aiemmin julkaistut uudet singlet ”Eden” sekä ”No More Hollywood Endings”. Jälkimmäisen kohdalla lavalle saapuivat musiikkivideolta tutut tanssijat. Esitys oli sykähdyttävä, tanssijat toivat loistavaa lisätaidokkuutta lavalle, ja mietinkin, onko tässä show’ssa mikään vialla.

Kaiken kaikkiaan Battle Beastin Logomo-keikka oli napakka ja virheetön kokonaisuus. Settilista oli vaihteleva ja runsas, ja varmasti kaikki saivat kuulla oman suosikkikappaleensa. Lämmittelijäbändit sopivat loistavasti tälle Suomen-kiertueelle tarjoten monipuolisuutta sekä sen, mikä on tärkeintä – lämpöiset lihakset itse pääesiintyjää varten. Yleisö oli täynnä iloisia katseita, hymyjä ja yleistä onnellisuutta. Ei voi kuin todeta, että kyllä nämä yhtyeet vain osaavat työnsä ja vieläpä itse nauttivat siitä. Lähdin Logomolta kepein askelin, seuraavaa Battle Beast –keikkaa innolla odottaen.

Kommentoi julkaisua