Battle Beastista Ulveriin ja VOLASTA Nightwishiin: Ilosaarirock tarjoaa paljon herkkua raskaamman musiikin ystäville

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 14.6.2022

Kuuma, kostea ja herkullisen hikinen festarikesä on taas toden teolla täällä, kun Suomen suurimpiin ja vanhimpiin tapahtumiin kuuluva Ilosaarirock pärähtää pitkästä aikaa käyntiin heinäkuussa! Laulurinteen lavoille nousevat kuumimmat ja ajankohtaisimmat yhtyeet Battle Beastista Ulveriin ja VOLASTA Nightwishiin eli herkkua myös raskaamman musiikin ystäville on luvassa – ämyreiden täydeltä! Ota talteen tärpit kesän parhaaseen viikonloppuun alta.

PERJANTAI 15.7.

Beast in Black

Anton Kabasen johtaman Beast In Blackin filosofian voisi kiteyttää mielestämme näihin viiteen sanaan: make heavy metal fun again! Yhtye kerää parhaimmat vaikutteet power metallista, perinteisestä hevistä ja areenarockista luoden riemastuttavia metallihittejä toinen toisensa perään.

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

Beast In Blackin tuore albumi ”Dark Connection” pärähti ansaitusti Suomen listaykköseksi jättäen taakseen muun muassa Ed Sheeranin. Kyseessä oli jo bändin toinen ykkössija putkeen, joka osoittaa kuinka pitelemättömästi suomalaiset rakastavat yhteyttä. Ja miksipä eivät rakastaisi, Beast In Blackin tykitys kun on täysin vastustamatonta! Keikoilla meininki vasta vallattomaksi yltyykin, eikä ryhmää pitele aisoissa mikään. Täydellinen festaripäivän energisoija!

VOLA

Vola – Brewer’s Street (Jäähalli) – 2022

Progressiivista metallia soittava tanskalainen VOLA tunnetaan raikkaan tyylikkäästä tuotannostaan, jossa kimurantit djent-riffit yhdistyvät valtavan kokoisiin kertosäkeisiin. Biisit ovat raskaita, mutta ilmavia ja tarttuvat päähän kuin liima.

VOLA julkaisi debyyttialbuminsa Inmazes vuonna 2015, jonka jälkeen bändin ura on kehittynyt vääjäämättömästi kohti loppuunmyytyjä kiertueita ja yhä suurempia yleisöjä. Tarttumapintaa vaihtoehtorockin ja elektronisen musiikin kanssa flirttailevissa kappaleissa riittää niin paljon, että myös crossover-suosio koputtelee kulman takana. Ehkäpä vain yhden täydellisen festarikeikan päässä! Tähtiteltassa tärähtää!

Liam Gallagher

Liam Gallagher In The Park Festival

Kenessäkään ei kiteydy brittirockin sielu kuten Liam Gallagherissa. Nuoruuden itsevarmuutta, kapinallisuutta ja röyhkeyttä uhkuneessa Oasiksessa laulaneen Gallagherin kädenjälki näkyy veljensä Noelin rinnalla kokonaista sukupolvea määritelleissä albumeissa ja kappaleissa, jotka kuuluvat vielä tänäkin päivänä rock-musiikin historian parhaimmistoon.

Liam Gallagherin järkälemäinen viileys ja vaikuttavuus välittyvät parhaiten artistin livekeikoilla. Heinäkuisessa ilta-auringossa kylpevä Laululava, ikoninen keulakuva anorakissaan ja legendaarisen Wonderwallin ensimmäiset sävelet – siinä kombo, jolta ei ilman kylmiä väreitä ja kyyneliä säästytä.

LAUANTAI 16.7.

Lähiöbotox

Lähiöbotox todistaa, että nu-metal voi Suomessa paremmin kuin hyvin! Kokoonpano julkaisi huhtikuussa 2022 toisen pitkäsoittonsa Itä-Metal, jonka metalliset riffit ovat jyrääviä, komppiosasto jauhaa kuin Rage Against the Machine ja räpit syljetään naamalle kiukulla. Jos tämä ei saa niskoja kipeiksi livenä, niin ei sitten mikään!

Lähiöbotoxin muodostavat jo KMA:n aikana nu-metallia tahkonneet Luomisen veljekset, Lighthouse Projectista tuttu komppipari Lauri Ehrlund ja Samuli Peurula sekä räppärit Luyeye Konssi ja Hanad Hassan, jotka tunnetaan myös nimillä SeksikäsSuklaa ja Dosdela. Yhdistelmä on yllättävä ja täynnä räjähtävää energiaa. Tule ja todista!

Battle Beast

Melodista metallia soittava Battle Beast on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa Euroopan ykkösrivin keikkakoneena. Suomessa bändin suosio on ollut alusta saakka kovalla tasolla. Tästä osoittavat kolme virallisen albumilistan kärkisijaa, joista tuoreimman ansaitsi loppuvuodesta 2019 julkaistu vitosalbumi No More Hollywood Endings.

Battle Beastin suosio perustuu biisien tarttuvuuteen ja bändin keikkojen taattuun viihdearvoon. Metallimusiikille poikkeuksellisen vahvat melodiat kumartavat power metalin ja kasarihevin suuruuksien suuntaan ja bändi osaa ottaa yleisönsä kuin maiden konsanaan. Battle Beastin keikalla on tarjolla viikonlopun energiapiikki, jonka turvin jaksaa pitkälle syksyyn!

Huora

Punkrockbändi Huora osui heti debyyttialbumillaan ytimeen. Hukutaan paskaan esitteli valmiin bändin, jolla oli arsenaalissaan tiukkoja riffejä, kovia biisejä ja skenen valovoimaisin solisti. Sittemmin bändin ote yleisöstä on vain tiukentunut nostattavien keikkojen myötä ja Anni Lötjösestä on muovautunut sukupolvensa äänitorvi.

Huora on onnistunut vakuuttamaan punk- ja metallifanien lisäksi myös ihmisiä, joiden elämään ei varsinaisesti kuulu kiljun valmistus tai särökitaran suurkulutus. Crossover-suosio juontuu poikkeuksellisen positiivisesta energiasta, jonka bändi onnistuu keikoillaan välittämään. Vaikka Huoran biisit käsittelevät usein elämän likaisempia nurkkia, onnistuvat Lötjönen ja kumppanit puhaltamaan toivoa kuulijoihin. Ja toivoa tässä päivässä todella tarvitaan.

Ulver

Ulver Circuksessa toukokuussa 2018

Norjalainen Ulver kuuluu todella uniikkien yhtyeiden harvalukuiseen ryhmään. Maailmassa ei lie toista artistia, jonka uraan mahtuu niin askeettista black metallia, kokeellista taidemusiikkia, synth pop -maisemia, vertauksia Wagneriin, esiintymisiä kansallisoopperassa kuin ehdokkuuksia palkintogaaloissa.

Ulver on kokeellisen musiikin kuninkuusryhmä, jonka konsertit ovat aina tapauksia. Yhtyeen raskaan hypnoottinen sointi luo upottavia tunnelmia ja hurmaa niin pinttyneimmät metallifanit kuin herkimmät Sigur Rós -fiilistelijät. Bändi esiintyy elävänä vain harvoin, ja kiertueiden konseptit ovat tarkkaan harkittuja.

Pian 30 vuotta täyttävä Ulver on tunnettu siitä, että he yllättävät kuulijansa uusien albumien ja konserttien myötä. Kukaan ei tiedä, mitä Ilosaarirockin esiintymiseltä voi odottaa. Paitsi, että se tulee olemaan suurta. Ja hurmiollista.

SUNNUNTAI 17.7.

Blind Channel

Oulussa vuonna 2013 perustettu rock-yhtye Blind Channel kuuluu Suomen kirkkaimpiin vientitoivoihin. Kevään 2021 Euroviisuissa kilpailleen ja kuudenneksi sijoittuneen yhtyeen kunnianhimoinen ja määrätietoinen asenne musiikin tekemistä kohtaan ei ainoastaan näy kolmena julkaistuna albumina, mutta myös keikkoina ympäri Euroopan.

Muun muassa Hollywood Undeadia, Simple Plania ja Amaranthea lämpännyt Blind Channel soittaa omien sanojensa mukaan violent popia, jossa kuuluvat vaikutteet Linkin Parkista Bring Me The Horizoniin. Termi on osuva, kun bändiä pääsee todistamaan livenä: kappaleissa kuuluvat populaarimusiikin vivahteet saavat tanssimaan samalla, kun purevat kitarariffit ja ämyrimäiset rytmit iskeytyvät vasten kasvoja. Tällä keikalla revitään lava kahtia silkalla energialla – eiköhän mennä!

Inhaler

Irlantilainen Inhaler on ehdottomasti yksi kuumimmista indierockin uusista nimistä. Loppuunmyydyt kiertueet niin Euroopassa, Japanissa kuin Iso Britanniassa sekä sijoittuminen viidenneksi BBC:n Sound of 2020 -listalla olivat pelkkää alkusoittoa menestystarinalle, jota kohti yhtye katapulttasi lopullisesti heinäkuussa 2021 julkaisemansa debyyttialbumin ”It Won’t Always Be Like This” myötä.

Inhalerin soundi on vaivattoman kuuloinen yhdistelmä kiemurtelevia ja jänteikkäitä kitarasointuja, kaihoisia lyriikoita ja paketin yhteen kokoavia polkevia rytmejä. Soonista DNA:ta The Strokesin, MGMT:n, The Killersin sekä Joy Divisionin kanssa jakavan yhtyeen livemeininki tulee ilahduttamaan niin post-punkin, pop rockin kuin indien faneja vielä vuosikausia. Tämä nimi painetaan mieleen Ilosaarirockissa kesällä 2022!

NIghtwish

Sinfonisen metallin suurnimi Nightwish palaa Laulurinteelle! Maailman merkittävimpien metallibändien harvalukuiseen joukkoon kivunnut kiteeläiskopla karauttaa kotiseuduilleen osana ”Human. :||: Nature.” -albumin maailmankiertuetta. Luvassa on entistä massiivisempi, mahtipontisempi ja kunnianhimoisempi show, joka ei kalpene millekään maan päältä löytyvälle! Festivaaliviikonlopun oikeutetusti päättävä Nightwish tulee ja jättää ihon kananlihalle.

Ilosaarirockin esiintymisaikataulut on julkaistu, ja kaikki lipputyypit ovat myynnissä festivaalin verkkosivuilla www.ilosaarirock.fi/liput. Ilosaarirockia järjestää vuonna 1971 perustettu itsenäinen ja riippumaton elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Festivaalin tuotoilla tuetaan Pohjois-Karjalan musiikki- ja kulttuurielämää sekä suojellaan itäsuomalaista luontoa. Ilosaarirockia ei järjestetty koronapandemian takia vuosina 2020 ja 2021.

Ennakkoliput Ilosaareen löydät täältä.

Ilosaarirockin verkkosivut

Instagram

Facebook

TikTok

LinkedIn