Battlecross – War of Will

Yhdysvaltalainen Battlecross ei ole nimestään huolimatta mitään battle- tai power-metallia, vaan hieman halvanoloisten levynkansien takaa paljastuu thrashin ja modernimman melodisen death metallin ristisiitosta, jota bändi itse nimittää ”Blue Collar Thrash Metalliksi”. Bändin vuonna 2011 julkaistu ”Pursuit of Honor”-debyytti saa heinäkuussa jatkoa ”War of Will”-kakkoslevyn muodossa ja se vahvistaa jo entisestään hienoisessa nosteessa olevan poppoon asemia uuden aallon amerikkalaisten metallibändien parhaimmistossa.

Battlecrossin musiikillisen ytimen muodostavat vikkelät kitara-riffittelyt, tublabasari-vyörytykset ja vokalisti Kyle Guntherin erinomaiset örinästä ärinään notkeasti taipuvat huudot. Kitarakaksikko Tony Asta ja Hiran Deraniyagala taikoo instrumenteistaan niin aggressiivisia, kuin melodisiakin riffimyrskyjä semmoisella tahdilla, että heikompaa hirvittää ja lähes jokaisesta kappaleesta löytyy omat erinomaiset koukkunsa. Sessiorumpalina on nakuttanut entinen The Black Dahlia Murder -kannuttaja Shannon Lucas ja jälki on sen mukaista – nopeaa ja millintarkkaa.

Thrashaava ”Force Fed Lies” aloittaa albumin kipakasti ja tarjoilee komean powermetallimaisen kertosäemelodian nyrkin takomisen taustalla ja nousee sitä seuraavan melodiapommi ”Flesh & Bonen” kanssa albumin parhaimmistoon. ”Never Coming Back” liippaa lähimmäksi Mustaa Dahliaa ja on kompaktina raivonpurkauksena mitä mainioin. Myös loppupään timanttisia riffejä suorastaan tuhlaileva ”The Will To Overcome” ja varsinkin niskan koville laittava brutaali ”Beast” ovat malliesimerkkejä, kuinka modernia metallimusiikkia kuuluu tehdä. Hieman muita geneerisempi ”Ghost Alive” on ehkäpä levyn selkein yksittäinen notkahdus, ja päätösbiisi ”Never-Ending Night” ei ole mitenkään kovin ikimuistoinen päätös näinkin kovalle levylle. Muuten kappalemateriaali on tasaisen tappavaa kautta linjan.

”War of Will” paljastuu hieman yllättäenkin melko kovaksi kokonaisuudeksi ja nousee omissa kirjoissani yhdeksi vuoden toistaiseksi parhaista amerikkalaisista metallijulkaisuista. Se ei ole vielä aivan erinomaisuuteen asti hiottu timantti, mutta vastapainoksi siltä löytyy nykymusiikissa harvoin kuultavaa leikkimielisyyttä sekä soittamisen iloa ja sitä kuunnellessa tulee vain yksinkertaisesti hyvälle tuulelle. Harvoin on saatu raskaus ja tarttuva melodisuus paiskaamaan kättä näin hedelmällisin tuloksin.

8½/10

Kappalelista:
01. Force Fed Lies
02. Flesh & Bone
03. Never Coming Back
04. My Vaccine
05. Get Over It
06. Ghost Alive
07. Wage a War
08. The Will to Overcome
09. Beast
10. Never-Ending Night

 

http://battlecrossmetal.com/

https://www.facebook.com/battlecrossmetal?ref=stream&hc_location=stream

 

Kirjoittanut: Lassi Hinttala

Kommentoi julkaisua