Beast In Black Nosturissa 10.2.18: Uusien alkujen juhlaa!
Voisin todeta, että ilta Nosturissa oli kahden Feenix-linnun uudelleensyntyminen, ja tällä tarkoitan illan molempia bändejä; Ben Varonin (ex-Amoral) luotsaamaa The Oceanhoarsea, joka lämmitteli lauteet illan pääesiintyjälle, kitaristi Anton Kabasen luomalle Beast In Blackille.

Täytyy sanoa, että liian usein keikoilla käydessäni lämmittelevä yhtye saattaa jäädä kokonaankin näkemättä, mutta olin jo alun perin päättänyt, että The Oceanhoarse on nähtävä. Bändi on julkaissut vasta yhden kappaleen, ”The Oceanhoarse”, ja tämä varsin tarttuva biisi kuultiinkin 40 minuuttia kestäneen setin viimeisenä biisinä. Ainakin eturivin tienoilla (minne itsekin pakkauduin) ihmiset kyllä tiesivät kappaleen sanat, ja päät kyllä heiluivat mukavasti mukana. Tämä neljän miehen kokoonpano toimii varsin pätevästi, ja omia biisejä tuntuu löytyvän jo aikamoinen liuta. Setin aikana kuultiin sekä raskaampaa riffiä että myös tarttuvan tuntuisia kertosäkeitä. Laulaja Tommy Tuovinen sai yleisön haltuunsa tarttuvalla energiallaan, eikä ehkä ihan heti olisi uskonut, että tämä tosiaan oli vasta heidän toinen virallinen keikkansa. Toisaalta koko nelikolla (johon kuuluvat myös rumpali Oskari Niemi ja basisti Jyri Helkko) taitaa olla live-kilometrejä takanaan jo aika määrä muissa kokoonpanoissa, ja töitä on selkeästi kyllä tehty. Tuntuu, että The Oceanhoarse voi olla ihan missä tahansa parin vuoden päästä.

Beast In Blackin aloitus hieman venähti alkuperäisestä aloitusajasta, en tosin kelloa katsonut, mutta yleisö alkoi jo käydä levottomaksi odotuksesta (positiivisessa mielessä). Se oli mielestäni vain osoitus siitä, että tätä bändiä oltiin odotettu kuumeisesti lavoille jo pidempäänkin. Olihan viime vuonna julkaistulla debyyttialbumilla varmaankin vuoden tarttuvimman kertosäkeen sisältänyt ”Blind And Frozen” -kappale, joka ensimmäisenä singlenä oli herättänyt mielenkiinnon tätä mahtipontista heavy metal/power metal -yhtyettä kohtaan.

Odotus oli nyt kuitenkin palkittu, ja loppuunmyyty Nosturi pääsi nauttimaan ”Berserker”-albumin tarttuvista kappaleista, sekä muutamista yllätyksistä, nimittäin Anton Kabasen Battle Beastille tehdyistä hiteistä, sekä W.A.S.P -yhtyeen megahitistä ”Wild Child”. Nämä kappaleet olivat mahtava lisä settilistassa, ja pitivät yleisön hurmoksessa alusta loppuun.

Tämä taisi olla ensimmäinen heavy metal -keikka jolla pääsin todistamaan yleisössä naisten lisäksi tanssivia miehiä. Tähän syynä olivat kappaleet ”Touch In The Night” sekä ”Crazy, Mad, Insane”,  jotka ovat aika pitkälti sellaista europop-heavyä. Mutta toisaalta mahtavaa vähän keventää tunnelmaa ja kokea jotain tällaista! Kyllähän se on hienoa, jos metallimusiikin ystävät vähän keventävät niitä askelkuvioitaan välillä, eikä jokainen keikka ole sitä pitissä pyörimistä. Itseäni naurattivat kyllä koko ”Crazy, Mad, Insanen” ajan kitaristien (Anton Kabanen & Kasperi Heikkinen) ja basistin (Mate Molnar) aurinkolasit, joissa jokaisella liikkui pikseleinä yksi noista biisin sanoista. Näillä miehillä on kyllä selvästi musiikillisten taitojen lisäksi mahtava asenne sekä huumorintaju, ja se on millä tahansa keikalla mahtava lisä, kun bändi uskaltaa vähän irrotella. Bändin rivistössä olikin vain viikkoa aiemmin virallisesti vaihtunut rumpali, ja rumpujen taakse oli nyt asettautunut Atte Palokangas (Agonizer-, Before The Dawn-, Thunderstone -yhtyeistä tuttu).

Keikan helmiin kuului kyllä erityisesti laulaja Yannis Papadopouloksen ääniala, en ole varmaan koskaan kuullut kenenkään laulavan niin korkealta kuin hän. Anton Kabasen kitarasooloihin ei myöskään kyllästy, vaan niitä voisi kuunnella pidempäänkin mielellään. Settilistan loppupäähän jätetyn ”Blind And Frozenin” kohdalla olin jo unohtanut koko kappaleen olemassaolon, sillä olihan tuo keikka ollut niin uskomatonta tykitystä jo siihen mennessä. Mutta olihan se aikamoinen kirsikka kakun päällä.

Ilta oli siis upea kaikin tavoin, ja ”Ghost in The Rainin” kohdalla tapahtui jotain selittämättömän maagista. Tunnelma oli jotenkin niin käsin kosketeltavissa, ja hetki oli ihmeellisen taianomainen, sen välittyessä lavalta yleisöön ja takaisin. En oikein tiedä, olenko koskaan tuntenut aiemmin mitään näin maagista hetkeä millään aiemmalla keikalla, joten kiitos siitäkin.

Jos nyt jotain kritiikkiä pitäisi antaa, niin ihmettelin miksi oltiin muutamissa lauluosuuksissa taustanauhojen varassa. Mielestäni livetilanteessa laulun ei tarvitse kuulostaa samalta kuin albumilla, vaan lauluosuudet saisivat vähän elää omaa elämäänsä, ja yleisöäkin voisi laittaa enemmän ”töihin”, sillä nytkin yleisö oli niin mahtavasti mukana ja lyriikat opiskeltuna.

Lopuksi täytyy vain todeta, että Beast In Black, yleisö rakastaa teitä ja ”This is a brave new beginning!”

Settilista:

1. Beast In Black

2. Eternal Fire

3. Blood Of A Lion

4. Go To Hell

5. Out On The Streets

6. Lionheart

7. Touch In The Night

8. The Fifth Angel

9. Born Again

10. Ghost In The Rain

11. Zodd The Immortal 

12. Crazy, Mad, Insane

13. Out Of Control

14. Wild Child (W.A.S.P.-cover)

15. Blind And Frozen

16. End Of The World

Kommentoi julkaisua