Beast In Black rymisteli lavalla Tammerfestin päätöspäivänä

Tammerfestin 25-vuotisjuhlat huipentuivat lauantaina kaikilla tapahtuman lavoilla niin myös Pakkahuoneella kuin Klubillakin. Lauantain pääesiintyjä oli Beast In Black, joka keväällä veti Pakkahuoneen täyteen. Muut illan artistit olivat Blind Channel, S-Tool ja Barbe-Q-Barbies. Lauantaina vaikutti olevan hieman väljempää kuin torstain keikoilla. Lauantai-illan yhtyeet olivat kieltämättä erinomaisia tyylinsä edustajia, mutta on sanottava, että Beast In Blackin materiaali on aika kaukana Barbe-Q-Barbiesista saati sitten Blind Channelin materiaali ja live-esiintyminen S-Toolin vastaavasta. Klubikeikoilla on varmasti parempi, jos yhtyeet ovat jokseenkin linjassa keskenään niin kuin torstaina olivat Stam1na, Huora ja Medeia.

Niin tai näin, illan korkkasi tämän hetken yksi kovimmista live-bändeistä – oululainen Blind Channel. Jannut olivat edellisenä päivänä vetäneet runsaslukuiselle yleisölle keikan Weekend Festivaalilla, joten tuumin, mitenköhän homma toimii hieman pienemmällä lavalla. Sanotaanko nyt näin, että hommahan toimii perkeleen hyvin. Kertoo paljon yhtyeen livekunnosta ja fanien huomioimisesta, että yleisön koko ei vaikuta yhtyeen esiintymisen intensiteettiin. ”Te ootte täällä meitä kattomassa ja meidän paidat päällä!” Se on just näin. Tällä Oulun valopilkulla on varsin kunnioitettava kasa hittibiisejä siihen nähden, että julkaistuja albumeja on vasta kaksi. Kappaleet kuten ”Bullet”, ”IDFY” ja ”Over My Dead Body” toimivat erinomaisesti livenä ja yleisö tykkää. Tammerfestin keikka oli Blind Channelin viimeinen tälle kesää, mutta fanien iloksi syynä on studioon siirtyminen ja uuden materiaalin nauhoittaminen.

Viima kävi edelleen Oulun suunnalta kun siirryttiin Pakkahuoneen lavalle ja S-Tool pääsi aloittamaan oman settinsä. Jos nyt sattuu olemaan Pohjois-Pohjanmaalta ja on sattunut kuuntelemaan erästä legendaarista oululaisyhtyettä joskus nuorena, niin Ville Laihialan ääni on edelleen varsin vaikuttava ja nostalginen. S-Tool ei suinkaan silti ratsasta väsyneellä nostalgiaratsulla vaan herrain rouhea rock pitää kyllä kutinsa ihan omilla ansioillaan.

Barbe-Q-Barbies oli – yllättävää kyllä – minulle uusi tuttavuus, vaikka bändin nimi on jo vuosien ajan vilahdellut milloin missäkin yhteyksissä. Mimmien rock oli erinomaisen tarttuvaa, vaikka kevyempi rock ei ole ihan ominta alaani.

Illan pääesiintyjänä oli Beast In Black, joka kuten todettua, oli jo lunastanut lupaukset kevään keikalla. Yleisön reaktiosta päätellen ei jäänyt epäselväksi ketä porukka oli tullut katsomaan ja bändi toimitti viihdyttävän show’n Tampereen illassa. Beast In Blackilla on hallussa 80-luvun pettämätön tyylitaju tai sen puute, miten sen nyt haluaa nähdä. Siivut legendaarisia kasari-soundeja siellä täällä ja pieni kitarointi Super Mario-teemalla ovat mainio kruunu keikalle. Tämä yhtye osaa esiintyä ja ottaa yleisön haltuunsa. Vokalisti Yannis Papadopoulos on varmasti ehditty kehua jo maasta taivaisiin, mutta onhan hänen äänensä edelleen mainitsemisen arvoinen. On todella ilahduttavaa, että vaikeuksien jälkeen Anton Kabanen on saanut kasattua ympärilleen tällaisen retkueen, jolla näyttää lavalla olevan yhdessä vilpittömästi hauskaa.

Teksti ja kuvat Outi Puhakka/Outo Kuva

Kommentoi julkaisua