Beating Dead Meat – A Rude Awakening

beating dead meatExtreme metal on määritelmä, jota moni bändi käyttää mutta joka ei välttämättä kerro koko totuutta bändin ulosannista. Toisaalta on olemassa myös bändejä, joille tuo määritelmä sopii täydellisesti. Joensuusta maailmalle ponnistava ja sangen veikeästi nimetty kuuluu juuri tuohon jälkimmäiseen kastiin. Meno on modernin raskasta ilman sen kummempia hempeilyjä.

Joensuun poikien tiukkaa poljentoa saa kuunnella kahdeksan biisin ja 30 minuutin ajan. Tuossa ajassa bändin death metalin katkuinen räväkkä meno näyttää hyvin kyntensä. Soitto on taidokasta, ja varsinkin rumpujen tiukan napakka meno miellyttää korvaa. Soundimaailma on mukavan terävää, ja soittimet ovat kivasti balanssissa. Omaa korvaani miellyttää basson rupinen soundi, joka on kuin hakkaisi kahta ruosteista rautakankea toisiinsa. Laulun räkäinen ulosanti toimii ja sopii biiseihin, joskin ehkä pientä variaatiota siihen olisin kaivannut.

Beating Dead Meat on kyllä kasannut sangen tiukan paketin, jota jaksaa kuunnella useammankin kerran. Kappaleissa on hyvin koukkuja ja äkkivääriä riffejä, joten homma pysyy mielenkiintoisena. Olisin toivonut levylle muutaman tasaisesta poljennosta poikkeavan kappaleen monipuolistamaan bändin soundia, mutta sangen mainio teos tämä  ”A Rude Awakening” on kaikin puolin.

8/10

Kappalelista:
01. Watching You Fall
02. Decimation
03. A Rude Awakening
04. Reckoning
05. S.H.I.T
06. Contemplate
07. Beneath My Heel
08. Rebirth

Bändi Facebookissa

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua