Beatsteaks Tavastialle helmikuussa

Saksan suosituin rockyhtye, Beatsteaks saapuu klubikeikalle Suomeen. Räväkkää, melodista punkrockia soittava yhtye esiintyy helmikuun 18. päivä Tavastialla, Helsingissä. Liput keikalle maksavat ennakkoon 15€ ja niitä myy Tiketti.

Konsertti: Tavastia-klubilla, Helsingissä maanantaina 18.02.2008

Ovet: klo 20.00, esiintyminen noin klo 21.00 (Huom! Tavastian aikaistetut soittoajat)

Vuonna 1995 Berliinissä, Saksassa perustettu Beatsteaksin ansioluettelo on vaikuttava. Yhtyeen edellinen albumi on myynyt kultaa kotimaassaan ja kyseessä on kaiken lisäksi ensimmäinen saksalainen yhtye joka sai levytyssopimuksen maailman arvostetuimman punk-levymerkin Epitah Recordsin kanssa. Kyseisen levy-yhtiön on perustanut Bad Religionista tunnettu kitaristi Brett Gurewitz. Epitahin edustuksessa olevia muita yhtyeitä ovat mm. Rancid, The Offspring, NOFX ja Millencolin. Beatsteaks on myös palkittu lukuisilla pysteillä kuten mm. vuoden 2004 MTV Europe Music Awardseissa parhaana saksalaisena yhtyeenä.

Nyt Beatsteaks on ajankohtainen viidennen albuminsa ”Limbo Messiahin” tiimoilta. Albumi äänitettiin syksyn/talven 2006 aikana ja julkaistiin Euroopassa maaliskuussa. Edellisten albumien tapaan ”Limbo Messiah” tarjoilee samanlaisia elementtejä kuin amerikkalaiset hardcoren kulta-ajan yhtyeet Black Flag ja Minor Threat. Omiksi inspiraation lähteiksi Beatsteaks on kuitenkin maininnut artistit kuten Elvis Presley ja The Queen.

Lokakuussa fanien iloksi Beatsteaks julkaisi ”Demons Galore” EP, pitäen sisällään seitsemän kappaletta. Mukana julkaisulla olivat mm. Beatsteaksin coveroimana Beastie Boysin ”Sabotage” ja Joy Divisionin ”She´s Lost Control”.

Yhtyeen ensimmäinen visiitti Suomeen viime syksynä oli menestys. Tavastian yleisö oli niin hurmoksissa, että laulaja Arnim Teutoburg-Weißin esiintyi jopa yleisön käsien päällä seisten! Konsertti sai myös hyviä arvioita mediassa:

”Energinen keikka tempasi väsyneimmätkin mukaansa ja jätti yleisön iloisen hämmennyksen valtaan. Musiikki, esiintyminen ja läsnäolo menivät syvälle luihin ja ytimiin”.

Heini Strand / Rumba

Lämmittelijänä keikalla toimii lappeenrantalais-helsinkiläinen bändi Anal Thunder.

Kommentoi julkaisua