Behemothin Nergal joutui jälleen oikeuden eteen Puolassa: todettiin uudestaan syyttömäksi väitettyyn häpäisyyn

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 9.5.2022

Puolalaisen extreme metal -yhtye Behemothin johtohahmo, Adam ”Nergal” Darski, on joutunut kotimaassaan usein oikeuden eteen puolustautumaan eri syytöksiltä. Nergalia on esimerkiksi syytetty Puolan vaakunan häpäisystä, mutta hänet todettiin syyttömäksi.

Nergal kertoo sosiaalisessa mediassa, että joutui hetki sitten jälleen oikeuteen syyttäjän valitettua edellisestä päätöksestä. Lopputuloksena oli kuitenkin jälleen syyttömäksi toteaminen.

”Tämä alkoi yli 3 vuotta sitten, kun eräs PIS-poliitikko [Puolan ’Laki ja oikeus’ -puolue] katsoi, että Behemoth oli loukannut Puolan kansallisvaakunaa kuviolla, jota käytettiin mainostamaan Behemothin kiertueen Puolan osuutta. Mitään sellaista ei tapahtunut. Ja se on ollut selvää kaikille muille paitsi oikeistopoliitikoille ja heidän faneilleen. Silti politisoitunut syyttäjänvirasto käynnisti tutkimuksen ja syytti meitä Puolan tunnuksen loukkaamisesta”, Nergal kertoo ja jatkaa:

”3 vuotta sitten pidettiin ensimmäinen oikeuskäsittely. Lopulta voitimme ja meidät kaikki vapautettiin. Sitten syyttäjä valitti asiasta, ja muutoksenhakutuomioistuin palautti asian 1. oikeusasteeseen uudelleen käsiteltäväksi. Ja nyt meidät on jälleen vapautettu syytteistä! Mutta tarina jatkuu, pitäkää peukkuja. Silti, se on toinen voitettu taistelu peräkkäin!”

View this post on Instagram

A post shared by Adam Nergal Darski (@nergal69)