Belphegor – Blood Magick Necromance

Itävaltalainen on julkaisemassa yhdeksännen studioalbuminsa. Yhtyeen tämän hetkisestä kokokoonpanosta ainoastaan kitaristi/vokalisti Helmuth on alkuperäisjäsen. Hän oli perustamassa yhtyettä aikoinaan  90-luvun alussa, jolloin yhtye vielä tunnettiin nimellä Betrayer. Nykyiseen nimeen yhtye siirtyi vuonna 1993. Kyseessä on siis melodista black metallia soittava yhtye.

Levyn aloittava ”In Blood – Devour This Sanctity” kappale tuo mieleen ylikierroksilla käyvän Bathoryn. Kappaleen parhaita osia mielestäni ovat hitaampi tempoiset ja todella raskaat osat. Kappaleiden melodiat ovat pohjimmiltaan ihan hyviäkin melodioita, mutta yhtye soittaa kipaleensa sellaisella raivolla,  että melodiat häviävät armottoman runttauksen alle. Esimerkiksi ”Angeli Mortis De Profundis” on jo niin raivokasta paahtoa,  ettei kappaleesta oikein tunnu jäävän mitään mieleen. Levyn pituus on nelisenkymmentä minuuttia, mikä on mielestäni vähintäänkin riittävä määrä, ehkä jopa vähän liikaakin, näillä extreme metallin orkestereilla kun on yleisesti se ikävä ongelma,  että kappaleet alkavat kuulostaa hyvin paljon samanlaisilta. Niin käy myös Belphegorin uutukaisella, kun kappaleet vaan runnotaan läpi mahdollisimman nopealla tempolla ja raskaalla soundilla, jää varsinaiset koukut pois ja kappaleista jää väkisinkin vähän tyhjä maku.

Soittotaitoa näillä kavereilla kyllä riittäisi ihan kelvolliseen levyynkin, mutta tälläisenä tämä kuulostaa jotenkin väkinäiseltä, tyhjältä ja ennenkaikkea pidemmän päälle tylsältä. Varmasti tämä levy uppoaa kaikille kovemman linjan extreme/black metal diggareille, mutta muille tämä ei varmaankaan anna mitään isompia tunnetiloja.

Levyn paras raita mielestäni on ”Impaled Upon The Tongue Of Sathan”, josta on myös tehty musiikkivideo. Kyseistä videota en ole vielä itse nähnyt, mutta sen voi käydä katsomassa ainakin yhtyeen kotisivuilla olevasta linkistä.

5/10

Kappalelista:

1.In Blood – Devour This Sanctity
2.Rise To Fall And Fall To Rise
3.Blood Magick Necromance
4.Discipline Through Punishment
5.Angeli Mortis De Profundis
6.Impaled Upon The Tongue Of Sathan
7.Possessed Burning Eyes
8.Sado Messiah

www.belphegor.at

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua