Beneath The Sky – In Loving Memory

Jokainen, joka on joskus kuullut Yhdysvaltalaisen Beneath The Skyn debyyttiä ”What Demons Do to Saints”, suhtautuu varmasti pelonsekaisin tuntein yhtyeen seuraaviin tuotoksiin. Kyseinen albumi oli nimittäin täysin ala-arvoista roskaa jonka pelkkä läpi kuunteleminen teki pahaa. Epäilykset voi tyrmätä jo heti kättelyssä, sillä kehitystä on tapahtunut huomattavasti ja nyt voidaan puhua jo kelpo levytyksestä.

Vuorossa on siis yhtyeen kolmas albumi ”In Loving Memory” joka on ensimmäinen levytys pienen breikin jälkeen. Homman nimihän on ”modernia” metalcorea Amerikan malliin sisältäen kaikki siihen kuuluvat ominaisuudet joista tässä muutama poiminta: massiiviset breakdownit 808-dropeilla, junttaus riffit, kähinät/mörinät ja kermaiset kliinit vokalit.

Yhtyeen vahvuuksia ovat sen brutaalius, biisien sulava rullaaminen/sovitukset ja kyky tehdä ”ballaadeja” kuten ”In Loving Memory” ja ”Embrace” ilman, että ne vajoaa Radio NRJ-tasolle vaikka kliinit kuulostavatkin välillä turhan hempeilyltä. Levyn kesto pyörii juuri sopivalla tasolla n. puolen tunnin paikkeilla, mukaanlukematta ylipitkää hiljaisuutta viimeisen raidan ja piiloraidan välillä.

Miinuksena puolestaan ovat aina yhtä ärsyttävät mätäkurkku kähinä-vokaalit joiden lisäksi kuullaan onnekseni myös muunkinlaista ilmaisua, sekä päättömät ”Wuhuuuu” huudahdukset, jotka antaa sellaisen kuvan että ei kaverit voi kovin tosissaan tämän kanssa olla.

Mietin pitkään onko yhtyeellä mitään mikä erottaisi sen selkeästi muista ja tulin siihen lopputulokseen että ei ole. Homma toimii näin joten ei siitä voi pelkkää pahaa sanaa sanoa, loppujen lopuksi käsissä on kuitenkin keskinkertainen levytys joka ei onnistu saamaan aikaan kovin suuria tunteita suuntaan tai toiseen. Mutta mikäli esim. Killswitch Engage on mielestäsi liian lepsua tavaraa niin suosittelen tätä ilomielin.

7/10

Kappalelista:

01. The Opening (Intro)
02. Sorry, I’m Lost
03. Tears, Bones, and Desire
04. Terror Starts at Home
05. A Tale from the Northside
06. In Loving Memory
07. To Die For
08. Blood and Separation
09. Static
10. Embrace/Hidden Track

http://www.myspace.com/beneaththesky

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Kommentoi julkaisua