Betraying The Martyrsin tuore EP on reunustettu hopealla, mutta se on sisältä täyttä kultaa – Arviossa ”Silver Lining” -EP

Kirjoittanut Ilona Pakarinen - 17.7.2022

Ranskalainen deathcore-yhtye Betraying The Martyrs on julkaissut uuden ”Silver Lining” -EP:n. Yhtyeen siivet lepattavat avoinna suurelle maailmalle, mutta silti mielestäni yhtyeessä on jotakin kovin sympaattista. Liekö sattumaa, että tämä sympaattinen yhtye on kiinnitetty myöhemmin tänä kesänä pidettäville Dark River Festivaaleille, joita voi pitää yhtenä Suomen sympaattisimmista metallitapahtumista.

EP:n aloittaa kovalla pyörityksellä kappale ”Black Hole”. Uhkaavan mahtipontinen, lähes sinfoninen sävel vangitsee otteeseensa heti kappaleen alkutahdeilla. Seuraavana kuultu ”Pressure” pistää kaikki ruudit piippuun ja saa aikaan vallan mainion räjähdyksen. Tähän räjähdykseen keho lähtee mukaan lähes automaattisesti – pää pyörii, ja sielu janoaa pitti-rinkiä. ”Embers” rauhoittaa pyörityksen kierrettä hieman, mutta vain hieman. Kappale esittelee enemmän puhdasta laulua ja jää yleisilmeeltään kovinkin silotelluksi. Pinnan alla kytee kuitenkin mielipuolisesti sinkoilevaa kiukkua, jota jatkaa seuraavaksi kuultu ”Mirror”-kappale. Kappale jää ehkä hivenen EP:n muiden kappaleiden varjoon, vaikka se sisältääkin hetkittäistä herkuttelua. EP:n päättää ”Black Swan”, jonka toimivat toisinnot vievät kappaleen nätisti maaliin.

”Silver Lining” pysyy tyylilleen uskollisena alusta loppuun asti. EP on melko helppo kuunteluelämys, ja uskonkin tämän puhuttelevan uusia kuuntelijoita. Kokonaisuus on sopivasti kiukkuinen, mutta kuitenkin äärimmäisen suloinen.

Kappalelista:

  1. Black Hole
  2. Pressure
  3. Embers
  4. Mirror
  5. Black Swan