”Between Chile and Finland” – videoblogisarja kuumista rytmeistä ja kylmästä metallista

Kirjoittanut Niko Kuusela - 25.3.2021
(c) Juha Kurri

Erick Avila muutti Suomeen kaksi vuotta sitten rakkaudesta raskaaseen musiikkiin ja rakentaa nyt uutta uraa täällä. Hän on dokumentoinut uransa käynnistämistä ja tämä videoblogisarja huipentuu Erick Avila-yhtyeen singlen julkaisuun 21.5.2021. Erick Avila on yksi Chilen tunnetuimmista metallikitaristeista. Hän on myös säveltäjä, tuottaja ja toiminut pitkään chileläisen Six Magics metallibändin nokkamiehenä.

Avila perusti nimeään kantavan yhtyeen kolmen suomalaismuusikon kanssa. Yhtye tekee nyt jotain, mitä kukaan ei ole aiemmin tehnyt – yhdistää metallin ja Latinalaisen Amerikan kuumat rytmit kuten chileläisen cuecan, argentiinalaisen tangon, brasilialaisen bossanovan sekä kuubalaisen salsan.

”Between Chile and Finland” on kymmenosainen videoblogisarja, joka kertoo miten kaksi erilaista kulttuuria kohtaa ja kietoutuu toistensa ympärille metallimusiikin kautta. Siinä nähdään mm. kuinka jäyhät suomalaismuusikot taipuvat soittamaan näitä uusia rytmejä omalla tyylillään. Sarja kertoo myös Avilan omista kokemuksista ja haasteista rakentaessaan uutta elämäänsä uudessa maassa & suomenkielisessä ympäristössä.

Onko Erick Avila yhtyeineen seuraava, joka lyö läpi Latinalaisessa Amerikassa?

Avilan entinen yhtye Six Magics on kiertänyt Latinalaisen Amerikan lisäksi myös Euroopassa. Se on rikkonut tuhatpäisen yleisön rajan ja lämmitellyt mm. Nightwishia ja Tarja Turusta. Avilalla onkin laaja fanikunta Chilessä jo 20 vuoden ajalta ja hän on inspiraation lähde alueen kitaristeille.

Erick Avila-yhtye:
Erick Avila – kitara, laulu
Tuomas Riihimäki – kosketinsoittimet
Aki Kontiokangas – basso
Elias Koljonen – rummut

Luetuimmat

Uusimmat