Bifröst – The Dance of The Evanescent

bifröst_demoJos skandinaaviseen mytologiaan on uskominen avantgarden näkökulmasta, lentäisivät viikingit avaruusmatoilla laser-pyssyt kädessä ryöstäen toisia galakseja. Toinen vaihtoehto on kuunnella italialaista Bifröst-yhtyettä, joka sekoittaa tätä tyylilajia kuolonmetalliin. Sekoitus tuo mieleen Oranssi Pazuzun ajoittaisisten space rock –hetkien takia, kunnes örinä ja pärinä käyvät taas päälle.
”The Dance of The Evanescent” ja erityisesti sen äänimaailma on yllättävän moniulotteinen, eivätkä kappaleet missään nimessä muistua toisiaan liikaa. Yleinen äänenlaatu on melko erinomainen tyylilajiin nähden; akustisista kitaroista (varsinkin kappale ”Ashes of An Endless Embrace”) ja vahvasta bassosoundista annetaan lisäpisteitä. Rummut taasen olisi voitu miksata aavistuksen enemmän esille. Vokaaliosuuksissa on örinän ja puhtaiden laulujen lisäksi myös erilaisilla efekteillä höystettyjä kohtia, unohtamatta ”The Dance Of The Evanescentin” hardcore-huutamista.

Levy on kuitenkin kova pala puraistavaksi ja saattaa joidenkin mielestä olla vähän liiankin kokeellinen ja päänsärkyä aiheuttava. Ensikuuntelulla sai auki bändin tyylisuunnan ja tietyt koukut, mutta eipä kokonaisuus avautunut tarvittavalla tavalla. Italiasta tulee kuitenkin maailman ehkä parhainta musiikkia (lue: Fleshgod Apocalypse), joten jopa tämäkin avantgarde/death metal -tekele todistaa eteläeurooppalaisen osaamisen omalla tavallaan. Omaperäisyydestä ei todellakaan ole pulaa, kuten ei myöskään psykedeliasta.

6/10

Kappalelista:

  1. The Dance of The Evanescent
  2. Drops
  3. Ashes of An Endless Embrace
  4. Songs of The Ancients’ Fate
  5. Ambivalence

https://www.facebook.com/pages/Bifrost/
http://www.reverbnation.com/bifrostband

Kirjoittanut: Kristian Kankare

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: