Bikermetallia raskaalla otteella – arvostelussa Black Smoke Triggerin debyytti-EP ”Set It Off”

Vuonna 2018 perustettu uusiseelantilainen Black Smoke Trigger julkaisi marraskuussa 2019 EP:n joka kantaa nimeä ”Set It Off”. Aivan aloittelijoiden tekemisestä ei ole kyse, sillä yhtyeen jäsenet ovat jo pitkään toimineet aktiivisesti paikallisessa musiikkiskenessä ja toki levyn tuottanut, saksalaisjuuret omaava Michael Wagenerkin tuo oman kokemuksensa nuoren bändin käyttöön. Onhan Wagener aiemmin tehnyt yhteistyötä mm. Metallican sekä Megadethin kaltaisten jättiläisten kanssa. Suomessa miehen työn jälkeä on voinut kuulla Lordin albumilla ”Babez for Breakfast” sekä The Rasmuksen ”Black Roses” -albumilla.

”Set It Off” alkaa väkevästi jo aiemmin julkaistun singlen ”Caught in the Undertow” avulla. Koko EP:n kantava teema tuntuu olevan vahvasti eteenpäin rullaava melodia, jossa ei turhia kikkailla. Kitaristi Charlie Wallacen soitto johtaa bändiä eteenpäin yhdessä laulaja Josh Rasmussenin kanssa. Rasmussenin laulu polkee melko matalalla, mutta tässä äänimaailmassa hänen tekemisensä sopii kuin nenä päähän. Mahtuu EP:lle myös muutama veto, jossa Rasmussen pääsee esittelemään tekniikkaansa kuten esimerkiksi synkässä ”You Can Have It All” -kappaleessa tai Audioslavea mukailevassa ”Only Human” -kappaleessa.

EP:ltä ei löydy yhtäkään floppia, mutta myös kirkkaat helmet loistavat poissaolollaan. Koko EP on melko tasaista ja vahvaa suorittamista, ilman sen kummempia huippuja tai aallonpohjia, ja tämä todella syö EP:n kiinnostavuutta.

Kiinnostavimpana kappaleena nostaisin esiin kuitenkin EP:n lopettavan rallin ”Blindfolds & Rattlesnakes”. Kappale oikeastaan kiteyttää koko bändin olemuksen: vahvasti dieselmoottorin lailla etenevä kappale, joka sisältää vauhtia, hitaampia hetkiä sekä energisen kitarasoolon. Tämä onkin ehkä ominta Black Smoke Triggeriä mitä heillä on tällä hetkellä tarjota. Toki vaikutteet kuuluvat tässäkin kappaleessa, mutta eivät niin selvästi kuin EP:n aiemmilla kappaleilla.

Joka tapauksessa, ”Set It Off” osoittaa yhtyeen potentiaalin, mutta valitettavasti tämä ei vielä räjäyttänyt pankkia. Aihioita ja hyviä ideoita löytyy, mutta suurin osa on massamaista materiaalia, joka ei erotu tarpeeksi.

Yhtyeen on tarkoitus julkaista 2021 kokopitkä albumi, joten jäämme odottamaan, ottaako Black Smoke Trigger seuraavan askeleen vai ei.

6½/10

Kappalelista:

1. Caught in the Undertow
2. You Can Have It All
3. The Way I’m Wired
4. Only Human
5. Paint the World on Fire
6. High or Low
7. Blindfolds & Rattlesnakes

Kommentoi julkaisua