Bishop´s Cross Music julkaisee uutta musiikkia – The Aspen Trees kuunneltavissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 2.9.2022

Drummer Bishop’s Cross Music (BCM) on turkulainen taidekollektiivi, jonka kutsumuksena on tutkia, tuottaa ja julkaista kuvaa, tekstiä sekä ääntä, joka kollektiivin mielestä ansaitsee nousta esiin. Tavanomaisen bändi- ja genrekeskeisen toimintamallin ulkopuolelle asemoituvan kollektiivin ambitiona on saavuttaa musiikilleen mahdollisimman laajaa kuulijakuntaa, ja raivata väylää kohti musiikin valtavirtaa puhtaasti säveltaiteen omin ehdoin, vapaana artistikeskeisestä ajattelusta, kaupallisuuden mukanaan tuomista sivujuonteista ja kompromisseista, musiikkiteollisuuden ekonomian talutusnuorasta.

Syyskuun pimeneviin iltoihin mitä parhaalla tavalla tunnelmaltaan sopivana teoksena BCM julkistaa 2.9.2022 uuden kappaleensa ”The Aspen Trees”, jonka melankolisessa soinnissa on kuultavissa musiikillisia vaikutteita esim. Anatheman, Katatonian, sekä Opethin seesteisemmän tuotannon suunnalta.  

Akustisen kitaran ja pianon vuoropuhelulla käynnistyvä sävellys johdattaa temaattisesti kuulijansa kauas kaupunkien ruuhkista, autioituneiden, peruuttamattomasti maatuvien hirsitalojen pysähtyneeseen ja haikeaan tunnelmaan, suurten pihapuiden siimekseen. Narratiivin johtoajatuksena ja metaforana on, että siinä missä hylätty rakennus ylläpidon ja hoidon puutteessa on tuomittu hitaasti lahoamaan ja tuhoutumaan, sama vääjäämätön kohtalo odottaa myös ihmismieltä, jonka kohtalona on vajota hallitsemattomasti yksinäisyyden ja pimeyden kuiluun.

Kesällä 2022 tuotettuun kappaleeseen loppusilauksensa tuo itsensä Anssi Kipon masterointi ja julkaisua täydentää kappaleen teemaa visuaaliseen muotoon punova musiikkivideo, joka julkaistaan myöhemmin syksyllä. Tuokoon ”The Aspen Trees” alakuloisesta pohjavireestään huolimatta kuulijalleen mielenrauhaa sekä valonpilkahduksen syksyn pimeyteen.

www.bishopscross.com

Luetuimmat

Uusimmat