Bite The Bullet – Wheels

perustettiin Kööpenhaminassa vuonna 2012, mutta yhtyeen jäsenillä on yhteistä historiaa jo vuodesta 1996.  Itsensä fuzz rockiksi määrittelevä bändi sekoittaa musiikissaan sujuvasti rock ’n’ rollia ja bluesia. Kolmesta jäsenestä koostuva Bite the Bullet julkaisee uuden albuminsaWheels” Target Recordsin kautta 23.02.2015.

Albumi valmistui hyvin nopeasti. Vain 12 päivässä kirjoitettiin, äänitettiin ja miksattiin kaikki kappaleet. Nopea aikataulu ei kuitenkaan ole tuottanut huono jälkeä – päinvastoin, albumista heijastuu spontaanisuus ja tekemisen ilo.

Levyn potkaisee käyntiin kappale ”Desire”, joka on menevä biisi ja antaa luvan odottaa rehellistä rock ’n’ rollia myös lopuilta kappaleilta. Videokappale ”Wheels” on temmoltaan nopeampi ja tekee kunniaa vokalistin hienolle äänelle. Jumittava komppi saa väkisinkin jalan tamppaamaan. Kappaleet  ”Road to Redemption” ja ”You Will Be Mine” taas esittelevät  yhtyeen rauhallisempaa puolta ja näissä kauniissa kappaleissa on jotain taianomaista.

”Wheels” on kokonaisuutena varsin toimiva levy. Äänimaailma tuo mieleen 60-luvun happorokin ja hippikulttuurin. Albumi sopisi vanhan Volkswagen Kleinbussin soittimeen kuin nenä päähän. Levyn laadusta kertoo ehkä jotain sekin, että itse Lemmy Kilmister on henkilökohtaisesti noutanut itselleen kopion levy-yhtiöstä. Mitään negatiivista en levystä keksi ja jäänkin innolla odottamaan, mitä tulevaisuus tuo bändille tullessaan.

10/10

Kappalelista:
1. Desire
2. Wheels
3. Uniform
4. To The Seaside
5. Road To Redemption
6. Something New
7. What Am I Doing Here
8. Go For A Ride
9. Evil Is Here
10. I’ve Been Down
11. You Will Be Mine

Bite The Bullet Facebookissa

Kirjoittanut: Johannes Sahlsten

Kommentoi julkaisua