Black .44 – No Blanks

Pääkaupunkiseudulta saapuu Black .44, joka tarjoaa raskaan musiikin kuuntelijoille groove ja stoner metalia. En ole koskaan kuullut kyseisestä kokoonpanosta, mutta se ei ole mikään ihme, sillä bändi on toiminut vuodesta 2011 asti ja on siis näin suhteellisen tuore kokoonpano. Saatuani haltuuni bändin elokuussa julkaistun debyyttijulkaisun ”No Blanks” saan toivottavasti paremmin selville, minkälaisesta bändistä Black .44:ssä on kyse.

”No Blanks” on pakettina raskasta ja riffipitoista metallia groovea unohtamatta. Myös albumin soundimaailma on tummasävyinen mutta silti raskas ja toimii tämäntyylisesssä metallissa oikein mainiosti. ”No Blanks” kuulostaa omissa korvissani hieman modernilta stoner metalilta, vaikken ollut siitä mitenkään yllättynyt, kun huomasin, että ”No Blanksin” on julkaissut jyväskyläläinen Inverse Records.

Levyn kappaleet jäävät valitettavasti hieman harmittamaan, sillä sävellykset ja sovitukset toistavat itseään. Itse olisin kaivannut sävellyspuolella enemmän vaihtelua ja joitakin odottamattomia hetkiä, joista olisi voinut jäädä jotakin mieleen. Nyt tuntuu siltä, että lähes kaikki kappaleet ovat keskenään samanlaisia, jolloin kiinnostus niiden kuuntelemiseen häviää tyystin. No, ainakin yhdestä kappaleesta jää jotakin hyvää mieleen: ”Hometown Murderer” tarjoaa grooven lisäksi rokkaavampaa menoa.

Black .44:n debyyttijulkaisu ei ole kovin mielenkiintoinen. Itseään toistavat kappaleet alkavat pidemmän päälle maistua puulta. Voisin kyllä kuvitella Black .44:n toimivan paremmin livenä kuin levyllä.

5/10

Kappalelista:

01. Overcome
02. Hometown Murderer
03. The Red Saint
04. Into the Grace
05. Born Wrong
06. The Outlw
07. The Eyes Above
08. Shit Hits the Fan
09. From Right to Wrong

Black .44 Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua