Black Breath – Slaves Beyond Death

Yhdysvaltalaisen Black Breathin kolmas täyspitkä ”Slaves Beyond Death” on edeltäjiään synkempi, deathimpi ja myös huolitellumpi. Hardcore-vaikutteet pilkahtelevat edelleen esiin, mutta harvakseltaan. Liukuma esikoisalbumin crossover-rymistelystä kolmannen levyn tummempisävyiseen death-thrashiin kuulostaa korvaan kovin luontevalta.

”Slaves Beyond Deathin” soundi on kokonaisuudessaan melko murakka, ja samaa voi sanoa myös vokaaleista. Kitaratyöskentely on (edelleen) äärimmäisen tiukkaa ja taidokasta. Riffit ovat tarttuvia ja ponnekasta nyökyttelyä aikaan saavia. Tempo on edellisiin levyihin verrattuna laskenut huomattavasti, vaikka mahtuu näihinkin kahdeksaan biisiin myös kaahausta ja groovea. Vakuuttavan kokonaisuuden niittaa yhteen instrumentaaliraita, jossa fiilistellään ehkä jopa juustoisuuteen asti yltäen – tai vajoten, miten sen haluaa ottaa.

Sanoituksien osalta liikutaan brutaaleissa ja painajaismaisissa aiheissa, mikä toki sopii varsin hyvin sekä genreen että myös tämän kyseisen albumin maailmaan. Kidutusta, kauhua ja kuolemaa uhkuvissa lyriikoissa viljellään paljon perinteistä ja ehkä kliseistäkin death metal -kuvastoa, mutta sanoilla maalatut kuvat, kohtaukset ja tunnelmat ovat silti aidosti kylmääviä. Uskottavuutta siis on tälläkin saralla, ja albumin tematiikka säilyy yhtenäisenä alusta loppuun.

Black Breath tuntuu olevan enemmän kotonaan tällä synkemmällä polulla, jota ”Slaves Beyond Deathilla” astellaan jo reteästi menemään. Tämän ja sitä kautta kasvaneen itsevarmuuden kuulee selvästi musiikista. Bändissä on roppakaupalla taitoa, mikä on osattu ottaa kolmannella albumilla vihdoin kunnolla käyttöön. Suosittelen näihin veikkosiin tutustumista kaikille, joille esim. Entombed kolahtaa.

8+/10

Kappalelista:

1. Pleasure, Pain, Disease
2. Slaves Beyond Death
3. Reaping Flesh
4. Seed Of Cain
5. Arc Of Violence
6. A Place Of Insane Cruelty
7. Burning Hate
8. Chains Of The Afterlife

 

 

http://blackbreath.com/

https://www.facebook.com/BLACKBREATH.MUSIC

Kirjoittanut: Anna-Leena Harinen