Black Crucifixion – The Fallen One Of Flames / Satanic Zeitgeist

Black Crucifixion ei varmasti black metal genreen perehtyneille juuri esittelyjä tarvitse. Muille kerrottakoon, että yhtyettä pidetään yhtenä ensimmäisistä suomalaisista black metal -yhtyeistä yhdessä Impaled Nazarenen ja Beheritin kanssa. Soulseller recordsin julkaisema ”Two Albums In One” ei siis todellakaan ole mikään Anttilan ”Pepe Willberg -osastoa” vaan yhden suomalaisen black metal pioneerin äänityksiä vuosilta 1991/92.

Levyn aloittava ”The Fallen One Of Flames” tunnetaan myös bändin ensimmäisenä demonauhana nimeltään ”Flowing Downwards” vuodelta 1992; Soulseller Records julkaisi sen 10” vinyylinä vuonna 1999 (2004 uusintajulkaisu CD-formaatissa). Tämä re-masteroitu versio sisältää myös kappaleen ”Goddess Of Doom”, joka on alunperin julkaistu rajoitetusti 50 ensimmäisellä demonauhalla. Tuo demo sisältää siis kolme varsinaista kappaletta sekä intron ja outron. Henkilökohtaisesti nautin tästä demosta vielä tänäkin päivänä todella paljon. Kappaleet ovat hyvin toisistaan poikkeavia, mutta toimivat silti kuin musta surma.

”Satanic Zeitgeist” nimen alla kulkeva livenauhoitus”Day of Darkness” -festivaaleilta Oulusta elokuulta 1991 on levyn toinen osio. Livenauhoitus on alun perin julkaistu 2009 rajoitettuna vinyylinä (Soulseller Records) ja on nyt päätynyt re-masteroituna CD-muotoon. Live on nauhoitettu ennen ensimmäistä demoa, ja siksi demon kappaleita ei soiteta keikalla. Livenauhoitus sisältää kaksi yhtyeen omaa kappaletta, covervedot ”In League With Satan” (Venom) ja ”Nightmare” (Sarcofago) sekä intron ja outron. Nauhoituksen äänenlaatu on yllättävän hyvä, ottaen huomioon, että se on peräisin 20 vuoden takaa. Sen verran mainittakoon, että ”Day of Darkness” -festareilla esiintyi Black Crucifixionin lisäksi Beherit, Impaled Nazarene, Amorphis, Sentenced, Demigod ja Belial. Eli kovat bändit ovat tuolloin olleet esiintymässä ja tuo päivä varmasti jää Suomen metallimusiikin historiaan.

Ei tästä pysty vanhana Black Crucifixion -diggarina oikein mitään negatiivista sanomaan. Hyvä vaan, että nuo legendaariset nauhoitteet 90-luvun alusta löysivät tiensä aikoinaan levyille. Tämä ”The Fallen One Of Flames / Satanic Zeitgeist” -levy on varmasti hankinnan arvoinen, koska se on yksi tärkeä osa suomalaista black metal nostalgiaa. Levy on saatavana midprice CD:nä (digipack) sekä rajoitettuna kahden vinyylin painoksena.

9/10

Kappalelista:

01. Intro
02. Flowing Downwards
03. Master Spirit
04. Goddess Of Doom
05. Outro
06. Phobos Watching You
07. Black Crucifixion
08. In League With Satan (Venom-cover)
09. Satanic Zeitgeist
10. Nightmare (Sarcofago-cover)
11. Leaving Rovaniemi By Night

http://www.myspace.com/blackcrucifixionfinland

Kirjoittanut Mikko A. Ratia

Kommentoi julkaisua