Black metal -legenda Abbath julkaisi uuden singlen ”Dread Reaver” – uusi albumi luvassa maaliskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 3.2.2022

Norjalaisesta black metal -yhtye Immortalista tunnettu laulaja Abbath on julkaissut nimeään kantavan yhtyeensä kanssa uuden singlen ”Dream Cull” ja musiikkivideon. Kappale on mukana yhtyeen 25. maaliskuuta julkaistavalla albumilla ”Dread Reaver”. Julkaisijana toimii Season of Mist.

Yhtyeen mukaan uuden albumin sanoitukset ovat saaneet inspiraation Othryades-nimisestä spartalaisesta soturista, ja musiikillisesti albumi sisältää vaikutteita NWOBHM:ista, thrash metalista ja black metalista kuulostaen kuitenkin takuuvarmasti Abbathilta. Omien kappaleiden lisäksi albumille on nauhoitettu Metallica-cover ”Trapped Under Ice”. Esimakuna albumista pääset kuuntelemaan toisena kappaleena levyn nimikkokappaleen:

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

Albumilta ensimmäisenä singlenä julkaistu ”Dream Cull” löytyy puolestaan tästä:

Vajaa vuosi sitten yhtye ilmoitti studiotyöskentelyn lomassa, että basisti Mia Wallace oli palannut yhtyeeseen lyhyen tauon jälkeen. Yhtyeen rumpalina on toiminut jo vuodesta 2018 suomalainen Ukri Suvilehto, joka puolestaan kertasi uraansa Youtube-dokumentissa alkuvuodesta 2021.

Kappalelista:

  1. Acid Haze
  2. Scarred Core
  3. Dream Cull
  4. Myrmidon
  5. The Deep Unbound
  6. Septentrion
  7. Trapped Under Ice
  8. The Book Of Breath
  9. Dread Reaver
  10. Make My Day