Black metalin Pariisin Kevääksi tituleerattu Mørket tekee paluun: uusi, poliittiseen tilanteeseen kantaaottava kappale ”Arkadianmäki” kuunneltavissa

Muutama vuosi sitten rutkasti mairittelevia arvioita keränneen ”Musta luonto” -debyyttialbuminsa julkaissut helsinkiläinen metalliyhtye Mørket tekee paluun perjantaina 12. päivä huhtikuuta uuden ”Arkadianmäki”-singlensä myötä. Black metalin Pariisin Kevääksikin tituleerattu yhtye tarjoilee biisillään ajankohtaisesti eduskuntavaalien alla väkevän näkökulman tämän hetken poliittiseen tilanteeseen – ja tällä kertaa osittain myös ruotsin kielellä.

– Vaikka demokratia ja äänestäminen on ainoa tapa vaikuttaa, on tosiasia, että pölyn laskeuduttua vaalihumun ympärillä löytyy aina joku segmentti, jota vituttaa. Psykoanalyysi puki tämän tuntemuksen joskus sanoiksi biisissään ’Äänestän vain kivellä’, joten me sanomme ’På med olja och facklan in. Fast med dörren, ångrar ingenting!’

Arkadianmäki” on Mørketin ensimmäinen julkaisu uudistuneella kokoonpanolla, kun alkuperäisen laulaja Otto Eräjoen ja bändin tiet erkanivat viime vuonna. Nyt Mørketin keulilla nähdään ja kuullaan aiemmin muun muassa Nothing More to Eat -yhtyeestä tutuksi tullut Erik Sigvard.

– Erik oli ensimmäinen tyyppi, joka meille tuli mieleen, kun aloimme etsiä uutta laulajaa, ja hänen myötään bändiin on tullutkin hurjasti uutta virtaa ja energiaa. Erik on aivan loistava jätkä, huikea ja juuri oikealla tavalla seinähullu keulakuva! Ei malteta odottaa, että päästään tällä uudella kokoonpanolla palaamaan keikoille.

Arkadianmäki” on ensipuraisu Mørketin tulevalta kakkosalbumilta, joka ilmestyy myöhemmin tänä vuonna. Albumin julkaisusta tulee vastaamaan KHY Suomen Musiikki Oy.

Kommentoi julkaisua