Black Mountain Tavastialle huhtikuussa

Heinäkuussa pikavisiitillä Helsingissä piipahtanut kanadalainen psykerock/stoner-yhtye Black Mountain palaa keväällä odotetulle toiselle keikalleen Suomeen. Bändi nousee Tavastian lavalle maanantaina 11. huhtikuuta.

Black Mountainin psykedeelisessä riffirockissa voi kuulla kaikuja klassisesta Led Zeppelinin, Black Sabbathin ja Blue Cheerin tyylisestä 70-lukulaisesta hardrockista sekä saman aikakauden AOR:sta ja progesta, mutta yhtye kanavoi vaikutteistaan omanlaisensa modernin version The Flaming Lipsin ja …And You Will Know Us By The Trail Of Deadin tapaan. Yhdessä Queens Of The Stone Agen ja Wolfmotherin kanssa muodostaa modernin riffirockin ehdottomasti tiukimman ja ylistetyimmän kolmikon.

Vuodesta 2003 toiminut Black Mountain on julkaissut kaksi albumia arvostetulla Jagjaguwar-levymerkillä (mm. Dinosaur Jr., Bon Iver). ”In The Futuren” (2008) menestyksen siivittämänä bändi nousi suuremman yleisön tietoisuuteen ja muun muassa kiersi Yhdysvaltoja Coldplayn kanssa. Albumi oli myös ehdolla Polaris Music Prizen voittajaksi bändin kotimaassa Kanadassa. Black Mountainin kehuttu kolmosalbumi, samanaikaisesti yhtyeen uran raskainta mutta myös rauhallisinta ja folk-henkisintä materiaalia sisältävä ”Wilderness Heart” ilmestyi viime syyskuussa. Los Angelesissa ja Seattlessa äänitetyn levyn tuottajina toimivat Randall Dunn (mm. Sunn O))), Boris) ja Dave Sardy (mm. LCD Soundsystem, Nine Inch Nails).

Black Mountainin jäsenet ovat aktiivisia myös pääbändinsä ulkopuolella; vokalisti/kitaristi McBean on julkaissut kolme albumia Pink Mountaintops -yhtyeensä kanssa ja vokalisti Amber Webber ja rumpali Joshua Wells kaksi albumia toisen yhtyeensä Lightning Dustin nimissä. Yhtyeen edellinen Suomen konsertti toteutui ennätyslyhyessä ajassa ruotsalaisen Hultsfred-festivaalin ilmoitettua viikkoa ennen keikkapäivää konkurssistaan.

LIPUT:
Myyntiin Tiketissä to 19.1.2011 klo. 9.00
23 EUR +toimituskulut. Ovelta 25 EUR

Kommentoi julkaisua