Black Royalilta uusi kappale – katso video järjestetystä henki-istunnosta

Kuva: Markus Vähäaho

Tamperelainen death-blues -yhtye on julkaissut uuden, ”Seance”-nimisen kappaleen, jonka oli alun perin määrä päätyä viime vuonna ilmestyneelle ”Firebride”-albumille. Repertuaarinsa monipuolisimmassa biisissä yhtyeen tulokulma sludgen ja death metalin yhdistelmästä koostuvaan tavaramerkkisoundiinsa on stoner rockmaisempi ja löytyypä siitä myös psykedeelisiä sävyjä.
Kappaleeseen tehty video taltioitiin Jumalan selän takana sijaitsevassa ladossa keskikesän bakkanaalien aikaan, ja vierailevana tähtenä nähdään aihepiiriin enemmän kuin hyvin sopiva vuohikatras.

”’Seance’ kertoo siitä miten kirkko alkoi keskiajalla menettää valtaansa valtion päätäntäelimissä ja kuinka he käyttivät monia kyseenalaisia tapoja yrittääkseen pysyä vallan kahvassa. Yksi näistä oli käyttää mielikuvitteellisen Pyhän Graalin maljan voimaa. Paavin päätöksellä Vatikaani yritti korvata uskonnollisella opilla monarkistisen johtajuuden ja näin saavuttaa yksinvaltiuden koko kristillisessä maailmassa. Samalla useimmat talonpojat ja kansanuskon historia tuhottiin ja heidän rituaalinsa haudattiin”, yhtyeen multakurkku Riku Niemelä taustoittaa sanoituksia.

KOKOONPANO:
Jukka – rummut & perkussiot
Pete – basso & taustalaulu
Riku – laulu
Toni – kitara & taustalaulu

DISKOGRAFIA
The Summoning pt.1 EP (Armless Stranger 2015)
The Summoning pt.2 EP (Armless Stranger 2016)
Dying Star 7” (Suicide Records 2017)
Lightbringer (Suicide Records 2018)
Firebride (Suicide Records 2020)
Seance single (Suicide Records 2021)

http://www.blackroyal.fi/
https://www.facebook.com/blackroyalmusic
http://instagram.com/blackroyal_finland/
http://www.suiciderecords.se

Kommentoi julkaisua