Kuva: Eleanor Jane

Black Sabbath -basisti Geezer Butler julkaisi näytteitä NFT-teoksestaan: yhdistää kuvataidetta ja musiikkia

Kirjoittanut Suvi Seppänen - 30.3.2022

Black Sabbath -yhtyeen basistina ja perustajajäsenenä tunnettu Geezer Butler on julkaissut näytteitä uudesta ”The Antibody Collection” -teoksestaan. Teoksesta tekee erityisen se, että kyseessä on virtuaalinen NFT-kokoelma, jonka jokainen luku on rajoitetusti saatavilla. NFT:t eli non-fungible tokenit ovat tapa yksilöidä virtuaalisia kohteita, jotka voidaan kirjata tietyn henkilön omistamaksi. Butlerin teos on tarjolla NFT-kauppapaikka YellowHeartilla, mutta näytteitä parista ensimmäisestä luvusta on katsottavissa jutun lopusta Butlerin Twitter-julkaisuista.

”The Antibody Collection” -teoksen ovat ideoineet Butler ja kuvataiteilija KOL eli Kolin Humphries. Humphries on myös kuvittanut teoksen, Butler on puolestaan säveltänyt jokaiseen lukuun bassovetoisen musiikin. Butler kertoo ensimmäisestä NFT-teoksestaan seuraavasti:

”Olen todella innoissani NFT-konseptista ja odotan ensimmäisen teokseni julkaisua. On hienoa, että on olemassa uusi tapa jakaa taidetta, musiikkia, tarinoita ja niin edelleen. Odotan innolla ensimmäistä julkaisuani – niin sanottua sarjakuvaa, jossa on taidetta, tarina ja musiikkia – ja yhteistyötä YellowHeartin kanssa.”

YellowHeartin perustaja ja toimitusjohtaja Josh Katz puolestaan hehkuttaa Butlerin NFT-kokoelmaa näin:

”Olemme todella innoissamme yhteistyöstä Geezer Butlerin kanssa. Tämä on todella ajankohtainen ja ainutlaatuinen NFT-kokoelma. Haluamme tukea artisteja heidän luovien NFT-taipaleidensa alkumetreillä. Geezer Butlerin uskomaton musiikillinen ja taiteellinen visio kiehtoo varmasti faneja ja uusia yleisöjä.”

Butler on luvannut lahjoittaa teoksesta saamansa tienestit Ukrainan avustustyöhön.

Luetuimmat

Uusimmat