Kuva: Tim Mosenfelder

Black Sabbathin Geezer Butler muistelee reaktiotaan KISSin lämmiteltyä bändiä 70-luvulla

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 17.6.2024

Black Sabbath tunnetaan heavy metallin esi-isänä, ja bändi toi keikoillaan ensimmäistä kertaa ihmisten korviin synkempää ja raskaampaa musiikkia. 70-luvulla bändin keikat eivät kuitenkaan olleet varsinaisesti mitään visuaalista ilotulitusta, joten on varsin ymmärrettävää, että KISSin kaltainen teatraalinen yhtye hämmensi.

Sabbath-basisti Geezer Butler muistelee Rock Cellar Magazinen haastattelussa:

”KISS lämmitteli meitä muutamalla keikalla 70-luvun puolivälissä. He olivat ensimmäinen yhtye, jolla oli lavaproduktio. Ennen KISSiä Sabbathin kaltaiset bändit vain menivät lavalle ja soittivat. KISS oli ensimmäinen pyrotekniikkaa käyttänyt yhtye. Sitä ei nähty koskaan aiemmin. Se oli shokeeraavaa. Ja he olivat lämppäribändinä, eivät pääesiintyjänä. Menin katsomaan heidän keikkaansa. Lavalta tuli liekkejä ja kaikkea. Mietin, että mitä ihmettä täällä tapahtuu”, Butler muistelee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Se oli täysin uusi suunta ihmisille. Heidän piti alkaa miettimään lavaproduktiota KISSin jälkeen. Heidän jälkeensä oli hankalaa nousta lavalle. Olimme vain tavallinen bändi ilman mitään efektejä, ja muiden leuat olivat pudonneet nähtyään KISSin avaavan.”

”KISSin produktiota oli hankalaa seurata. Kun katsoin heidän soittavan, en edes kuunnellut musiikkia. Olin vain ihmeissäni lavaproduktiosta. Varmistimme, että KISS ei enää koskaan lämmitellyt meitä.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy