Black Spiders – Volume

Kirjoittanut Juha Attola - 13.1.2012

Entuudestaan itselleni lähinnä nimeltä tuttu Black Spiders, julkaisee levyn joka on ilmeisesti jonkin sortin kokoelma-tyyppinen ratkaisu. Kun internetin ihmeellinen maailmakaan ei osaa levystä sen enempää sanoa, tyydymme tähän olettamaan, että kyseessä on kuitenkin brittiläinen, kitaravetoista hard rock ’n rollia veivaava yhtye. ”Volume” -nimeä kantavalta levyltä löytyy ainakin muutama vanhempi ralli, ja pari cover-kappaletta jne.

Avauskappale ”St. Peter” lähtee hieman Black Sabbathmaisesti käyntiin, mutta kääntyy sitten enemmänkin raskaamman stoner rockin suuntaan. Yhtyeen musiikki on aika vaikeasti lokeroitavaa, vaikutteita kun tuntuu olevan niin monelta suunnalta. Löytyy stoneria, hard rockia, hivenen jopa etelän rockia ja jonkin verran myös grungen vaikutteita. Alkuun yhtyeen räväkkä rokki toimiikin ihan mukavasti, mutta pidemmän päälle se alkaa jo hieman polkea paikallaan.

Kappaleet tuntuvat menevän aivan liikaa toistensa perässä, ja yhtye luottaa hieman liikaa kitaravetoiseen räimeeseen. Levyltä löytyy kaiken kaikkiaan kolme lainakappaletta, joista yksi on itselleni täysin vieras. Se on kappale nimeltä ”I’ll Be The Judge”, jonka alkuperäiseksi esittäjäksi on merkitty The Onyas. Kappale voisi kyllä aivan hyvin olla hämähäkkien omaakin tuotantoa, se kun ei hirveästi muusta levystä eroa. Tunnetumpaa osastoa lainakappaleissa edustavat Motörheadin ”No Class”, jonka perään kuullaan vielä AC/DC-kipale ”Kicked In The Teeth”. Jotenkin yhtye onnistuu saamaan ”No Classin” kuulostamaan puolitehoilla soitetulta hard rockilta. ”Kicked In The Teeth” sentään rokkaa ihan mukavasti, mutta aina jää toivomisen varaa jos levyn paras veto on lainakappale. Yhtyeen omista raidoista ehdottomasti kovin veto on kappale ”Just Like A Woman”. Tuo raita voisi hyvinkin olla Bon Scottin aikaista AC/DC:tä, ja se kyllä erottuu selkeästi edukseen muista kappaleista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Volume” tarjoaa sinällään ihan menevää rockia, mutta ikävä kyllä sen verran tavanomaista että se jää väkisinkin ns. hyllyntäytteen rooliin. Kieltämättä tämä olisi kyllä mielenkiintoista nähdä livenä, tämäntyyliset orkesterit kun ovat yleisesti olleet aika energisiä lavalla.

6/10

Kappalelista:

1.St. Peter
2.Stay Down
3.Cold Dead Hands
4.D & B
5.Jitterbug
6.I’ll Be The Judge
7.Meadow
8.Just Like A Woman
9.No Class
10.Kicked In The Teeth
11.Undertaker Blues

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

http://www.myspace.com/theblackspiders

Kirjoittanut: Juha Attola