Blackgazea Aurajoen rannoilta – Einvigin uusi videosingle julki

Kirjoittanut Niko Kuusela - 31.1.2022

Rautalankaa ja black metalia blackgazeksi yhdistelevä turkulainen Einvigi julkaisee 22. päivä huhtikuuta toisen kokopitkän albuminsa ”Yö kulje kanssani”. Uuden levyn teemoissa pohditaan, millaisia vaikutuksia juurillamme on elämäämme, keitä olemme, mistä tulemme ja kenen elämää elämme. Nyt albumilta on julkaistu ensimmäisenä singlemaistiaisena levyn avauskappale ”Meren Otteessa”, joka käsittelee ihmisen luontosuhdetta.

”Kappaleen sanat käsittelevät tasapainoa, jonka pitäisi vallita ihmisten ja luonnon välillä. Ilman tasapainoa ei ole harmoniaa, ja ilman harmoniaa voi tapahtua ikäviä asioita. Luonnonvoimat olivat suuressa roolissa, kun kuvasimme videota todella haastavissa olosuhteissa Kustavissa, Turun saaristossa. Tuuli kohosi paikoin myrskylukemiin asti ja riuhtoi osan rummuista mereen heti kuvausten alussa”, kertoo yhtyeen laulaja-kitaristi Petteri Granberg.

Yhtye teki sopimuksen levyjulkaisusta viime syksynä saksalaisen Einheit Produktionenin kanssa. Levyn äänityksestä ja miksauksesta vastasi Severi Peura. Albumin masteroi Jaime Gomez Arellano, joka tunnetaan yhteistyöstään muun muassa Paradise Lostin, Mayhemin ja Myrkurin kanssa.

Albumin tekoprosessista on tehty viisiosainen dokumentti ”Moments & Monologues”, jonka ensimmäinen osa julkaistaan huomenna. Dokumentti paljastaa muun muassa sen, miten 1930-luvun Ruotsin saamelaiset ja postpunk liittyvät uuden levyn syntyyn.

Luetuimmat

Uusimmat