Blackmentin debyyttialbumi kuunneltavissa

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 11.9.2022

Hyvinkääläinen metalliyhtye Blackment julkaisi perjantaina debyyttialbuminsa nimeltä ”Plains of Oblivion”. Levyn miksauksesta ja äänityksestä vastasi Harri Petjakko ja masteroinnista Mika Jussila. Blackment kiittelee myös Matias Kupiaista, jonka tuotannolliset vinkit olivat kullanarvoisia.

”Heti alusta asti oli sellainen fiilis, että nyt tehdään täysillä ja viimeisen päälle. Äänitykset olivat kiireettömät; tehtiin kaikessa rauhassa parasta itseämme. Miksauksesta tuli Harrin kärsivällisellä otteella ja Matias Kupiaisen vinkkejä noudattaen täydellinen. Mika Jussila sanoi masterointia tehdessä, että näin hyvä miksaus on helppo masteroida. Tuolla kokemuksella voisi kuvitella jäbän tietävän mistä puhuu”, kitaristi Saalas Ruokangas toteaa ja jatkaa: ”Lopputulosta ihmetellessä tunnen itseni onnekkaaksi. Eniten bändikavereistani; näin hyvät tyypit vierellä ei ole mikään itsestäänselvyys. Ja satuimmepa löytämään juuri oikeat tyypit tekemään meidän kanssa ensimmäisen levymmekin. Siitä tuli parempi kuin olisin unissanikaan osannut odottaa.”

Bändin kitaristi Saalas Ruokangas kommentoi levyä:

”Vaikka teksti pyörii perus sci-fi-juonen ympärillä, on sillä syvempikin merkitys; se kannustaa meitä taistelemaan unelmiemme eteen sen sijaan, että pakottaisimme itsemme yhteiskunnan ihanteisiin ja muotteihin.”

Blackment esiintyi debyyttilevynsä kunniaksi jo Hyvinkäällä, ja seuraavan kerran se on mahdollista nähdä Helsingissä On The Rocksissa 21.-22.10.