Blackmentin pian julkaistavan, suuren debyyttialbumin kolmas single ”Northern Lights” tuo mukanaan yllättäviä folk-mausteita

Kirjoittanut Niko Kuusela - 21.8.2022

Hyvinkääläinen, vuonna 2014 perustettu metalliyhtye Blackment julkaisee massiivisen, melodioita ja suuria sovituksia tarjoilevan debyyttialbuminsa ”Plains of Oblivionin” 9. päivä syyskuuta. Kolmantena ja viimeisenä ennakkonäytteenä tulevasta albumista on nyt julkaistu folk metaliin kallellaan oleva ”Northern Lights” -single, joka on kuultu jo ennakkoon myös Radio Rockin aalloilla. Kappaleelle on tehty myös komea musiikkivideo.

“’Northern Lights’ juontaa juurensa bändin alkuaikoihin. Tein päämelodian ollessani 16-vuotias, mutta se sai kunnolla lihaa luidensa ympärille vasta paljon myöhemmin. Biisi lähentelee tyylillisesti perinteistä heavy metallia folk-vivahteilla. Biisin sanat ammentavat vahvasti vaikutteita His Dark Materials -kirjoista, joissa revontulten läpi voi nähdä rinnakkaismaailmoja”, kappaleen kirjoittanut kitaristi Saalas Ruokangas kertoo.

Blackment on julkaissut aiemmin levyltä singlet ”Maw of the Dread” sekä ”Clouds”, jotka ovat jo herättäneet uteliaisuutta tulevaa debyyttialbumia kohtaan. Melodioillaan ja leikittelevillä sekä iskevillä kitarariffeillään keväällä Helsingin On the Rocksissakin uusia kuulijoita hurmanneen Blackmentin kruunaa Sami Vuorenheimon omintakainen ja taidokas laulutyyli. Samalla läsnä ovat niin melodisen metallin vuosikymmenten perinteet, mahtipontisuus kuin vuosi 2022.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat