Blackstar Halon ”Siren” on hyvin hiottu ja tasainen paketti

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 15.9.2019

Ensimmäiseksi huomioni kiinnittyy ”Siren”-albumia kuunnellessani yhtyeen vokalisti Ville Hoviin, jonka ääni muistuttaa levyllä paikoitellen yllättävän paljon Ember Falls -yhtyeen vokalisti Thomas Groven ulosantia. Kun kuuntelin Blackstar Halon albumia useamman kerran, huomasin ”Siren”-albumissa lisää yhtäläisyyksiä Ember Fallsin suuntaan. Molempien yhtyeiden musiikissa kun suositaan väkivahvoja riffejä, vahvasti tuotettua soundia sekä melodisuutta. Merkittävin ero lienee siinä, että Blackstar Halon soundi on aavistuksen hillitympää kuin tamperelaisen pop metal -yhtyeen.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

”Siren” on alusta asti helposti lähestyttävä ja väkeväsoundinen kokonaisuus. Blackstar Halo yhdistelee onnistuneesti aggressiivisia vokaaliosuuksia puhtaisiin lauluosuuksiin, aivan kuten yhtye tekee melodiankin suhteen. Lähes jokaisesta kappaleesta löytyy murjovia riffejä, mutta myös vastapainona kevyitä melodioita, jotka antavat osaan kappaleista jopa harmonisia piirteitä. Määritelmä ”melodinen metalli” on tässä suhteessa mitä osuvin kuvaus Blackstar Halolle, vaikka ”Siren”-albumilta on löydettävissä myös niin metalcoren kuin pop metalinkin vivahteita.

Blackstar Halon toinen albumi on tasaisen hyvä kokonaisuus, jolla ei ole suurempia sudenkuoppia, mutta ei myöskään montaa edukseen erottuvaa kappaletta. Monen kuuntelukerran jälkeenkään en oikein osaa nostaa mitään selvää tähtihetkeä esille, mutta ”The Queen” ja ”Downfall” voisivat olla vahvoja kandidaatteja. Itse jäin kaipaamaan albumilta enemmän toisistaan erottuvia kappaleita, jotka olisivat onnistuneet herättämään tunteita suuntaan taikka toiseen. Kaiken kaikkiaan ”Siren” on vakaalla kädellä ja ammattitaidolla toteutettu 47-minuuttinen äänite, joka on varmasti monen melodisen metallin ystävän mieleen.

6/10

Kappalelista:

  1. Bleeding Red Door
  2. The Queen
  3. Remedy
  4. The King
  5. Wolf The Mender
  6. Downfall
  7. Intruder
  8. Perdition’s Air
  9. Less Than You
  10. The Other Side

Blackstar Halo Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat