Blackwater Commotionin ”Strike One” on vanhan koulukunnan hevin ja rockin juhlaa

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 29.7.2020

Blackwater Commotionin debyyttialbumilla liikutaan hard rockin ja perinteisen hevin välimaastossa. Yhdeksän kappaletta sisältävä ”Strike One” poljetaan vauhtiin AC/DC-vivahteisella ”Sled Of Comingilla”, jonka jälkeen kuulijalle väläytetään lisää hard rockia ”Waiting”-kappaleen muodossa. Kyseisellä kappaleella saadaan paremmin osviittaa vokalisti Henkka Hako-Ritan äänihuulten kapasiteetista, kun hän tulkitsee vaikeroiden melankolista kappaletta. Viimeistään ”Metal Child” lyö kuitenkin ällikällä, kun yhtye muuttaa kurssinsa balladimaisesta kappaleesta uhmakkaaseen hevirutistukseen.

Mitä pidemmälle pitkäsoitto etenee, sitä vakuuttuneemmaksi Blackwater Commotionista tulee. Yhtye ei ainoastaan loista vauhdikkailla hard rock- ja hevikappaleilla, vaan myös sentimentaalisempi tulkinta taittuu suvereenisti. ”I Wish You Know” on tästä loistava esimerkki, jonka verkkaiseen melankoliaan on vaivaton uppoutua. Vaikka nimestä ei välttämättä uskoisi, niin myös vaikeroiva ”Long Hard Ride” lukeutuu kevyemmän osaston puolelle. Albumin päättävä ”Prelude” on myös erinomainen taidonnäyte Blackwater Commotionilta, ja esikoisalbumin perusteella näyttää siltä, että yhtyeen suurin vahvuus ovatkin balladit.

Blackwater Commotionin debyyttialbumi on tasapainoinen kokonaisuus heviä ja hard rockia vauhdikkaiden ja kevyempien tulkintojen muodossa. Albumi on vaivattomasti etenevä, tiivis kokonaisuus, joka on täyttä tavaraa alusta loppuun. Jos Blackwater Commotion ei ole nimenä tuttu, ja pidät vanhan koulukunnan hard rockista ja hevistä, kannattaa ”Strike One” etsiä käsiisi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

9/10

Kappalelista:

  1. Sled Of Coming
  2. Waiting
  3. Metal Child
  4. I Wish You Know
  5. You’d Better Hide Out
  6. Long Hard Ride
  7. Make It Through The Night
  8. Blackwater
  9. Prelude

Blackwater Commotion Facebookissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen