Blind Channel on Suomen seuraava euroviisuedustaja! ”Dark Side” voitti Uuden Musiikin Kilpailun

kisaa voitosta Euroviisuissa Rotterdamissa toukokuussa 2021 kappaleellaan. Suomen kansa ja kansainvälinen raati valitsivat ”Dark Siden” voittoon suorassa UMK: Finaali -lähetyksessä lauantaina 20.2.

Bändin yhdessä tekemä ”Dark Side” on pimeydessä olevien bileiden soundtrack, ja siinä tiivistyy Blind Channelin ydin täydellisesti.

Me halutaan näyttää, että vaikka elämä olisi synkempää ja rajumpaa, voit silti pitää hauskaa. Tämä kappale on kaikille niille, jotka tuntevat ulkopuolisuutta ja riittämättömyyttä, joiden on joskus tehnyt mieli nostaa keskarit pystyyn ja huutaa. Me väitetään, että tällaisia ihmisiä on maailmassa paljon, ja Euroviisuthan on yhtenäisyyden juhlaa, oli se sitten missä muodossa tahansa!”, bändi kertoi UMK-taipaleen alussa.

Dark Sidea” tehdessään Blind Channel mietti alusta alkaen, miltä se kuulostaisi liveyleisön edessä esitettynä.

Haluttiin, että tää biisi koukuttaa heti ja saa kuulijan messiin. Ei lähdetty sen kummempia arpomaan vaan täysillä kertsillä sisään”.

Eurovision Song Contest järjestetään Rotterdamissa, Alankomaissa 18.-22.5.2021. Suomi esiintyy 2. semifinaalissa torstaina 20.5.2021. Euroviisujen finaali käydään lauantaina 22.5.2021 ja se esitetään suorana Yle TV1:llä sekä Areenassa.

Poikkeusoloista huolimatta UMK21 oli upea show ja saimme erinomaisen edustajan Rotterdamiin. Uuden Musiikin Kilpailu on tuonut paljon näkyvyyttä myös muille esiintyjille ja tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kautta”, kertoo UMK:n tuottaja Anssi Autio.

Voittajan sekä muiden UMK-finalistien esitykset ovat katsottavissa Yle Areenassa. Ne ovat vapaasti upotettavissa verkkosivuille upotuskoodeilla. UMK-finaali esitetään uusintana myös Yle TV1:ssä sunnuntaina 21.2. klo 12.05.

Kommentoi julkaisua