Blind Channelin katseet tiukasti Euroviisujen semifinaalissa – ”Show’sta tulee eeppinen”

EBU / Thomas Hanses

Kevään paras viikko on täällä: Euroviisujen semifinaalit ja finaali nähdään tällä viikolla. Suomi kilpailee finaalipaikasta toisessa semifinaalissa torstaina 20.5. Suora lähetys Ylen kanavilla klo 22 alkaen.

Blind Channelin ensimmäiseen viisuviikkoon on kuulunut muun muassa kahdet lavaharjoitukset, kaksi pressitilaisuutta, kolme koronatestiä, yksi kiertoajelu Rotterdamissa sekä kymmeniä haastatteluita eri medioille aina viisusivustoista CNN:ään. Sunnuntaina Euroviisujen Turquoise Carpet -mediatapahtumassa paikalla oli median edustajia lähes kaikista osallistujamaista.

Kaikki on sujunut hienosti, ja yhtyeellä on tulevasta koitoksesta luottavainen olo.

Eka viikko oli mahtava, ja ollaan tosi fiiliksissä meidän show’sta. Oli hienoa, että päästiin treenaamaan kaksi kertaa ja tekemään esitykseen vielä viimeisiä viilauksia. Odotamme innolla loppuviikkoa. Show’sta tulee eeppinen!” bändi hehkuttaa.

Jo ensimmäiset treenit sujuivat loistavasti, eikä muutoksia show’hun juuri tarvitse tehdä. Keskiviikkona ja torstaina on luvassa viimeiset harjoitukset ennen toista semifinaalia. Euroviisujen YouTube-tililtä löytyy koosteita Blind Channelin viime viikon harjoituksista.

ei saa näyttää euroviisuesityksessään keskisormea, mutta tuodakseen kappaleen viestin esiin yhtye on päättänyt värjätä keskisormensa punaisiksi show’taan varten.

Keskareiden kieltäminen innoitti Blind Channelin tekemään aiheesta myös lyhyen musiikkivideon, jossa kannustaa faneja näyttämään sormea yhtyeen puolesta. Katso video tästä:

Suomi saa äänestää toisessa semifinaalissa ja finaalissa

Suomi kilpailee 16 muun maan kanssa toisessa semifinaalissa torstaina esiintymispaikalla 14. Kymmenen maata valitaan jatkoon yleisöäänien ja tuomariston äänien perusteella. Suomessa asuvat voivat äänestää toisessa semifinaalissa muita osallistujamaita, ei Suomea. Osallistujamaiden lisäksi toisessa semifinaalissa voivat äänestää myös Ranskan, Espanjan ja Iso-Britannian asukkaat. Ensimmäisessä semifinaalissa ei voi äänestää Suomesta ollenkaan. Äänestää voi tekstiviestillä, puhelimella tai Euroviisujen virallisella sovelluksella.

Finaalissa Suomen pisteet antaa YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin, joka oli mukana UMK:n ammattilaisraadissa ja oli toinen UMK21-finaalin englanninkielisistä selostajista. Suomen asiantuntijaraati julkistetaan vasta finaalin jälkeen.

Eurovision Song Contest 2021: Semifinaali 1 ti 18.5. klo 22.00
Eurovision Song Contest 2021: Semifinaali 2 to 20.5. klo 22.00
Eurovision Song Contest 2021: Finaali la 22.5. klo 22.00

Semifinaalit ja finaali suorana Yle TV1:llä, Yle Areenassa, Radio Suomessa ja Yle X3M:llä.

Kommentoi julkaisua